Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A fürdővárosban gyűlnek össze a világ legjobb íjászai

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2018. augusztus 09. 11:25
A fürdővárosban gyűlnek össze a világ legjobb íjászai
Gyula ad otthont a II. HDH-IAA Történelmi Íjász Világbajnokságnak

Idén is a fürdővárosban rendezik a HDH-IAA Történelmi Íjász Világbajnokság küzdelmeit augusztus 13–19. között. A Kerecsényi László Íjász Egyesület és a Magyar Íjász Szövetség közös sporteseményére a világ minden tájáról érkeznek majd versenyzők, a mezőny közel háromszáz indulót foglal magába.

újra Világbajnokságot rendez a fürdőváros

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Ahogy azt Lovász Tamás főszervező a nyár közepén sorra kerülő viadalról elmondta, a világméretű seregszemle az Országos Bajnoksággal és Nemzeti Bajnoksággal, a Történelmi Íjász Világbajnoksággal, a Táv- és Távcéllövő Világbajnoksággal és az Íjászat Napjával egy csokorba kötve kerül megrendezésre.

Robin Hood követői modern anyagú történelmi íj, természetes alapanyagú történelmi íj, vadászíj és történelmi számszeríj kategóriákban versenghetnek egymással. Az öt korcsoportba sorolt mezőny az első három napon tizennyolc célos selejtező fordulóban dönti el a selejtező kimenetelét. A versenyzőkre három különböző pálya vár majd, hiszen klasszikus lőlap, 3D vadász és technikai cél is várja kihívás résztvevőit.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A negyedik napon a rangsorolóba bejutott versenyzők lőnek, amelyekből csak a kategóriánkénti legjobb hat juthat a döntőbe.

A rangos világesemény kísérő rendezvényeként az indulók a magyar bajnoki elsőségekért is röptethetik nyilaikat. A legjobbak a Történelmi Íjász Országos és Nemzeti Bajnokság aranyérmeit is célba vehetik.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A szervezők a kilátogatókra is gondoltak, hiszen több igen érdekes program is várja a szurkolókat, akik a HDH-IAA  Történelmi Táv és Távcéllövő Világbajnokságon izgulhatnak a legmesszebbre repülő nyilakért vagy maguk is kipróbálhatják ügyességüket az Íjászat Napja alkalmából.

A rendezvénysorozat egyik legizgalmasabb részének egy különleges viadal ígérkezik, amikor is az olimpiai íjászok versenyt lőnek egymással a Kapus-hídról.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)