Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nívós gurításokkal emlékeznek a tekések

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2018. augusztus 07. 11:30
Nívós gurításokkal emlékeznek a tekések
A Kézdivásárhely csapata is versenybe száll a Dr. Gyarmati Sándor Tekeemlékversenyen

Idén is megrendezik a hagyományos Dr. Gyarmati Sándor Tekeemlékversenyen küzdelmeit augusztus 10. és 12. között. A Gyulai Sport Egyesület tekeszakosztálya által szervezett tornának idén is a Magyarvárosi sörözőben található tekepálya ad majd otthont.

A tavalyi kupa gyulai és kézdivásárhelyi résztvevői

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A háromnapos rendezvényen a gyulai csapat mellett a szentesi, szegvári és kézdivásárhelyi együttesek mérik össze tudásukat. A torna állít emléket a sportág dr. Gyarmati Sándornak, a Békés Megyei Tekeszövetség korábbi elnökének, a gyulai tekések egykori szakosztályvezetőjének. A civilben megyei főállatorvos hosszú ideig vezette a megyei tekesportot, ezért az 1996-ben bekövetkezett halálára emlékezve hívták életre a tekeversenyt.

Az 1998 óta hagyományosan megrendezett gurítás kifejezetten nívós versenynek számít. A Békés megyei tekecsapatok megszűnésével csak a gyulai csapat képviseli a vidéket az eseményen, melynek nemzetközi jellegét ebben az évben is az erdélyi Kézdivásárhely szereplése szolgáltatja, amely már sokadik alkalommal látogatott a fürdővárosi tekepályára.

A kézdivásárhelyi és a fürdővárosi együttes igencsak jó viszonyt ápol egymással, hiszen minden évben többször is összemérik erejüket. A Kovászna megyei gurítók rendszeresen részt vesznek a Dr. Gyarmati Sándor Tekeemlékversenyen, a Gyulai SE játékosai pedig a KSE-napokon gurítanak.

Szombaton délelőtt Szegvár csapata a szentesi ellenfelével találkozik, később a gyulai gárda csatázik kézdivásárhelyi riválisával.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)