Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vasárnap is marad a nyár

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2018. július 21. 19:16
Vasárnap is marad a nyár
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti

Vasárnap a többnyire rövid napos időszakok mellett gyakran lesz erősen felhős az ég, több helyen, akár több alkalommal is zápor, zivatar valószínű, néhol felhőszakadással. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 23 és 30 fok között várható.

Időjárási helyzet Európában

A jelentős hőmérséklet-változást okozó időjárási frontok továbbra is elkerülik a szárazföldet. Többnyire sekély, kisebb kiterjedésű ciklonális mezőben döntően helyi hatások érvényesülnek. Jelenleg valamivel több a felhő az Alpok térségében, a Kelet-európai-síkság északi felén és a Brit-szigeteken. A hőmérséklet csúcsértéke szinte mindenütt az átlagos közelében vagy afölött alakul; a kontinens déli felén nem ritka a 35 fokot meghaladó meleg, de Észak-Skandináviában is mértek 30, 32 fokot. A jelenleg az Alpok feletti sekély ciklon vasárnap kelet felé mozdul el, hatására a Kárpát-medencében többfelé számíthatunk záporra, zivatarra.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig

Vasárnap a többnyire rövid napos időszakok mellett gyakran lesz erősen felhős az ég, több helyen, akár több alkalommal is zápor, zivatar valószínű, néhol felhőszakadással. Mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében viharossá fokozódhat a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 23 és 30 fok között várható.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)