Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Egy elfeledett 30 éves levél

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • M-P. J.MAGAZIN • 2018. július 09. 21:03
Egy elfeledett 30 éves levél
Olvasson velünk régi gyulai híreket!

Levelet kapni minden korban jó. A Magyar Posta 30 évvel ezelőtt 4 forintért is leszállította Budapestről Gyulára ezt a levelet. A főposta akkoriban a Petőfi téren volt, a szerkesztőség pedig a pártházban, a Városház utca 6–8. szám alatt. A szemben lévő újságosnál 4 forint 60 fillérért lehetett megvásárolni a Gyulai Hírlapot.  

 

 

Levél Budapestről

A napokban levél érkezett szerkesztőségünkbe Budapestről, a fővárosban működő Gyula Város Barátainak Körétől. Talán nem érdektelen olvasóink számára sem ez a levél, melyet az alábbiakban közlünk.

* * *

KEDVES GYULAI HÍRLAP! TISZTELT SZERKESZTŐSÉG!

Az országos sajtóból és városunk vezetőinek tájékoztatásából őszinte örömmel értesültünk arról, hogy újraindult a Gyulai Hírlap. Mi – akiknek személyi igazolványában az állandó lakhely rovatban nem Gyula szerepel, de akik a városra életünk végéig a szülőföld iránti tisztelettel és szeretettel tekintünk –, a Gyulától távol élő gyulaiak nagyon örülünk minden, a várost gazdagító eredménynek. Jó érzéssel mondjuk: az utóbbi évtizedekben volt is mire büszkék lennünk. Tudjuk, régóta hiányzott a város lakóinak és lakóiról szóló újság. Elismerés jár hát mindenkinek, aki az „újjászületésnél” bábáskodott. Sok sikert, sok jó, őszinte, igaz írást kívánunk, kedves Gyulai Hírlap! Adjanak hírt minden fontos gyulai ügyről, munkájuk nyomán épüljön, szépüljön, gyarapodjék anyagi és szellemi javakban egyaránt szeretett városunk!

SARKADI NAGY BARNA elnök

GUBICZA GYULA főtitkár

(Gyulai Hírlap, 1988. július 8.)

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)