Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Főzőversennyel és zenés műsorral várták az időseket

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2018. június 21. 15:05
Főzőversennyel és zenés műsorral várták az időseket
Idén is megrendezték az Idősek juniálisát

Idén is megrendezte Idősek juniálisa elnevezésű rendezvényét a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye. A június 21-én megtartott esemény már reggel 8 órakor megkezdődött, a résztvevők az ilyenkor hagyományos bográcsos főzőverseny miatt keltek ilyen korán. 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A megjelenteket Kiss Szabolcs intézményvezető köszöntötte, aki ismertette a verseny menetét és szabályait. Kiss Szabolcs lapunknak elmondta: idén 15 csapat versenyez egymással.
 
A rendezvényt Görgényi Ernő polgármester nyitotta meg. Kiemelte: az intézmény feladata a helyiek életminőségének javítása, amit többek között a hasonló eseményekkel lehet megvalósítani. 
 
 

Kiss Szabolcs 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

– Az egészséghez a jó fizikai állapot mellett a jó mentális állapot is hozzátartozik. A közösségi lét ezekhez segít hozzá minket, hiszen a jó társaság együtt jár az örömteli léttel, a jó programokkal. Most olyan élményeket szerezhetünk, amelykre a komor téli hónapokban is emlékezhetünk – mondta a városvezető. 
 
A gasztronómiai repertoárban olyan hagyományos ételek is szerepeltek, mint a csülökpörkölt, a babgulyás és a halászlé, de helyben készült lebbencstésztával is főztek egytálételt a házigazda asszonyok.  
 
Lovász József kérdésünkre elmondta: reggelire kolbászt sütöttek a kemencében, de az amilyen gyorsan elkészült, úgy el is fogyott.
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

– Ebédre csirkecombot sütök, amit burgonyával és vöröshagymával takarok be. Arra megy a szalonnaszeletekbe tekert máj – mesélte az versenyző.
 
A legjobb főzőcsapatokat délután hirdették ki. Az ítészek Szilágyi Gábor, a Zsigmond konyha vezető szakácsa, Gróza Anna dietetikus, Bálintné Kádár Zsuzsanna és Mihucz György voltak.
 
Az eseményen a zenéről és a jó hangulatról Házse Tibor, a Magyarvárosi népdalkör és a Harruckern táncegyüttes gondoskodott.
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

GYULAI HÍRLAP • 2018. június 21. 15:15
Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)