Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Spórolj még többet a Michelin Energy Saver+ nyári gumijával!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2018. május 18. 17:35
Spórolj még többet a Michelin Energy Saver+ nyári gumijával!
Akár 60 liter üzemanyagot is megtakaríthatsz

Amennyiben figyelsz a környezettudatosságra, és szereted kímélni a pénztárcádat, a Michelin üzemanyag-takarékos abroncsát neked találták ki. Az Energy Saver+ teljes élettartama során akár 60 liter üzemanyag megtakarítását is elősegítheti. A francia gyártó élen jár a „zöld projektek” terén, és ezeket a tőle megszokott minőséggel igyekszik kombinálni. Nem véletlenül választották az új abroncs szlogenjéül a következőket: „Spórolj még többet az üzemanyagon, és vezess biztonságosan!”

 

Forrás: Voitures.duckdns.org

Tervezés és fejlesztés

Az Energy Saver+ gumiabroncs a kisméretű autóktól a városi crossovereken át a terepjárókig a lehető legtöbb népszerű modellre kapható. Ezen tények ismeretében nem volt könnyű eleget tenni minden elvárásnak, így például annak, hogy a gumi megfeleljen a biztonságos vezetés irányelveinek, tökéletes legyen a tapadása, megfelelő legyen a kopásállósága, és az üzemanyag-fogyasztást is csökkenteni lehessen vele. A tervezés és fejlesztés során tehát nehéz volt ezeket a tulajdonságokat megfelelően optimalizálni, de a Michelinnél igyekeztek összhatásukat a maximumra „tekerni” – írja a Nyarigumit.hu.

 

Az üzemanyag-takarékossághoz szükséges technológiák

Mivel a gumiabroncsok belsejében termelődő hő okozza a magasabb üzemanyag-fogyasztást, a szakembereknek ezt a hőt kellett mérsékelniük ahhoz, hogy csökkenjen a felhasznált üzemanyag mennyisége. Mindezt úgy kellett megoldaniuk, hogy a gumiabroncs tapadása ne csökkenjen közben. Kifejlesztettek egy olyan polimerréteget, amely az abroncs vázszerkezete és a gumiréteg közé helyezve redukálni tudja a keletkező hőt. Végül pedig azt kellett megoldaniuk, hogy az aszfalttal érintkező futófelületet úgy finomítsák, hogy a hőmérséklete csak addig csökkenjen, ahol még optimális a tapadás.

 

Előnyök  

A Michelin Energy Saver+ nyári gumiabroncs előnyei közé sorolható, hogy 60 literrel kevesebb fogyasztást produkál, és 20 százalékkal hosszabb az élettartama. Ez jelenthet egy egész szezont, de akár egy évet is. A fogyasztás csökkenése és az élettartam növekedése az Eco N Grip technológiai újításnak köszönhető, amely csökkenti a hőfejlődést, és javítja a molekuláris kohéziót. A futófelület finomításának köszönhetően a nyomáselosztás hatékonyabb a talajon, ezáltal jobb a tapadás, és a fékutak is rövidebbek. Mindez 10 százalékkal jobb érintkezést jelent. Amennyiben mindenképp szeretnél üzemanyagot spórolni, és még biztonságosabb körülmények között vezetni, akkor neked ajánlott a Michelin Energy Saver.

 

A Michelin sztori röviden

A Michelin történetének kezdete 1889-től datálódik, ekkor alapította a céget Eduard Michelin a francia Clermont-Ferrandban. A Michelin első szabadalma a cserélhető kerékpárabroncs volt, majd 1895-ben feltalálták a pneumatikus autógumit. Később saját térképet is gyártottak, amellyel kirándulásra és az abroncsok használatára biztatták az autósokat. Ez később Michelin Guide néven a cég védjegyévé vált.

A vállalat emblematikus figurája véletlenül született meg, amikor az alapító egy kupac abroncsban egy emberalakot látott meg. A figura neve Bibendum lett, és mára egybeforrt a vállalattal. Történetük során vízválasztó volt, amikor az 1895-ös Párizs–Bordeaux versenyen fújt gumikerekes autójuk célba ért (igaz, az utolsó helyen). Ennek köszönhetően jelentősen megnőtt az árbevételük, innen már nem volt megállás a világhírnév felé.

A Michelin évtizedek alatt globális márkává nőtte ki magát, saját kaucsukültetvényekkel, számos gyárral és gumimárkanévvel rendelkezik, és a Forma–1-es versenyekre is beszállít. A Taurus márka is a cégcsoporthoz tartozik. Többek között a párizsi metró és a Boeing 777 is Michelin-abroncsokat használ, de a Bugatti Chiron is francia gumikkal kerül az utcára.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)