Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Közgyűlést és eszmecserét tart Gyulán a Nyomda- és Papíripari Szövetség

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. HÍREK • 2018. május 10. 18:17
Közgyűlést és eszmecserét tart Gyulán a Nyomda- és Papíripari Szövetség
A szakmai megbeszélésnek a Dürer Nyomda Kft. a házigazdája

Beruházási trendekről, globális gazdaságról, a könyvpiac aktuális kérdéseiről és a nyomdászképzésről is szó esett a Nyomda- és Papíripari Szövetség FEDprint konferenciáján, amit május 10-én délután nyitottak meg az Elizabeth Hotelben. Az összejövetel holnap közgyűléssel és a Hess András-díj átadásával folytatódik.

Fekete Viktor, a gyulai Dürer Nyomda igazgatója

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Gyula város önkormányzata nevében Görgényi Ernő polgármester köszöntötte az egybegyűlteket. A városvezető így fogalmazott: egy olyan városban, mint Gyula, amelynek a legelső és legmeghatározóbb polgármestere 1873-tól egy nyomdász volt, Dobay János, nagyon is tisztában vagyunk az ágazat fontosságával, és azzal, hogy a nyomdaipar nem csupán könyveket, hanem számos olyan terméket is előállít, amely nélkülözhetetlen a hétköznapokban.

Görgényi Ernő kiemelte, a gyulai vállalat a település húsz legnagyobb adófizetője közé tartozik, sikerét nagy mértékben a tankönyvpiacon betöltött szerepének köszönheti. Jóllehet az elmúlt időszakban a cégnek rengeteg kihívásnak kellett megfelelnie, a menedzsment eredményesen tudta követni a változásokat, ezért minden elismerés megilleti.

 

Görgényi Ernő polgármester

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A polgármester úgy látja, a gyulai nyomdát valószínűleg a jövőben is a legfontosabb gazdasági szereplők között köszönthetik majd Gyulán, ehhez azonban a széles körű szakmai összefogás is elengedhetetlen. Befejezésül megjegyezte, megtisztelő, hogy a szövetség ismét Gyulára hívta össze tagságát, így visszatérő vendégként érkeztek.

Házigazdaként Fekete Viktor üdvözölte a megjelenteket. A Dürer Nyomda Kft. ügyvezető igazgatója emlékeztetett arra, hogy a vállalat idén lépett fennállásának 83. évébe, és aláhúzta, történetüknek legújabb mérföldköve a 2001. évhez fűződik, amikor a cég ismét magyar tulajdonba került. Azóta a gépparkja teljesen lecserélődött, így ma már világszínvonalon tudnak nyomtatni. Üzleti kapcsolataik is egyre erősödnek, mind belföldön, mind pedig külföldön, piacuk bázisát viszont továbbra is a keleti régió jelenti. Fekete Viktor aláhúzta: a vállalt minden dolgozójára nagyon büszke.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az összejövetel délután konferenciával folytatódott. Jakubász Péter (Heidelberg Magyarország Kft.) Beruházási trendek a nyomdaiparban címmel tartott előadást, Gál Katalin (MKKE, elnök) a magyar könyvpiac változásait ismertette, a békéscsabai nyomdászképzésről pedig Kása István (Marzek Kner Packaging Kft., ügyvezető igazgató) értekezett. Dr. Schultz Péter az ofszet és a digitális technológia előnyeit és hátrányait elemezte, a műanyag jövőjéről, megújulásáról vagy megszűnéséről Nagy Miklós (CSAOSZ, főtitkár) beszélt. Bod Péter Ákos közgazdász, egyetemi tanár arra a kérdésre adott választ, hogy merre tart a világ gazdasága, és számba vette, melyek azok a globális trendek, amelyek Magyarországra is hatással lesznek.

A konferencia zárszavát dr. Peller Katalin (NYPSZ, ügyvezető igazgató) mondta ki. A késő estébe nyúló összejövetelen a szövetség elismeréseit is átadják: a Pro Foederatio, valamint a Magyar Nyomdászatért díjat. A szakmai tanácskozás pénteken közgyűléssel és a Hess András-díj átadó ünnepségével ér véget.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)