Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Feküdj ki a rétre!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2018. május 09. 20:45
Feküdj ki a rétre!
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti

Csütörtökön északkeleten kisebb a csapadék esélye, de egy-egy hevesebb zivatar is előfordul. A keleti szél csütörtökön északkeleten helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 16 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön nagyrészt 25 és 28 fok között várható.

Időjárási helyzet Európában

Európa délnyugati partvidékére anticiklon nyúlik be, és nagykiterjedésű magasnyomás terül el Észak-, Északkelet-Európa felett is. A leszálló légmozgásoknak köszönhetően nagyrészt napos az idő, és továbbra is Észak-Skandinávia, valamint az Ural előterének kivételével Európa-szerte nyárias a hőmérséklet. Sokfelé 25 fok fölé melegszik fel a levegő, Spanyolországban, Ukrajna északkeleti részén, helyenként a Balkán- és az Appennini-félszigeten a 30 fokot is megközelíti. Dél-, Délkelet-Európában, de még a Kárpát-medence térségében is a nyár "egyéb kellékei" is fellelhetőek; elsősorban a délutáni, esti órákban záporok, zivatarok is kialakulnak, amelyek átmenetileg mérséklik a meleget. Ebben az időjárási helyzetben csütörtök estig lényeges változás nem valószínű, térségünkben nyárias idő várható záporral, zivatarral.

Várható időjárás csütörtök estig

A napsütés mellett gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Több helyen valószínű zápor, zivatar, csütörtökön északkeleten kisebb a csapadék esélye. Egy-egy hevesebb zivatar is előfordul. A keleti szél csütörtökön északkeleten helyenként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 16 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön nagyrészt 25 és 28 fok között várható.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)