Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hét iskola ünnepelte együtt a költészetet az Esély Pedagógiai Központban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. MAGAZIN • 2018. április 11. 14:30
Hét iskola ünnepelte együtt a költészetet az Esély Pedagógiai Központban
Az ünnepségen József Attila emléktábláját is megkoszorúzták

Az Esély Pedagógiai Központ Pánczél Imre Tagintézményében is megünnepelték a magyar költészet napját április 11-én. Az intézmény diákjai a város többi iskolájának tanulóival szavaltak együtt. Az ünnepségen jelen volt Alt Norbert, Gyula város alpolgármestere is.

József attila-versekkel emlékeztek meg a Magyar költészet napjáról

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A Pánczél Imre-tagintézmény diákjai mellett a Dürer Albert általános iskola, a Nicolae Balcescu román gimnázium, az Implom József általános iskola, a Magvető református általános iskola, a Karácsonyi János katolikus általános iskola és a Harruckern János középiskola tanulói is elhozták kedvenc verseiket a rendezvényre. 

Szelezsánné Poptyilikán Anikó tagintézmény-vezetőhelyettes ünnepi beszédében aláhúzta: nagyon fontos, hogy már kisgyermekkorban megérezzük a szövegek minőségét, és ráhangolódjunk a rímekre. – Nem csak a szókincsünk, hanem az érzelmeink is gazdagodhatnak a szépen csengő szavaktól.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A műsor további részében a diákok József Attila-verseket szavaltak, fellépett az intézmény énekkara, a magyar költészet egyik legkiemelkedőbb alakjának Altató című versét pedig a megjelentek közösen adták elő.

A rendezvény zárómomentumaként a jelenlévők megkoszorúzták a pedagógiai központ falán elhelyezett emléktáblát, amely arra emlékeztet, hogy a gyermek József Attila itt szállt meg 1910-ben.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)