Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A bronzérmes gárdát is legyőzte a Démusz-csapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2018. március 13. 09:00
A bronzérmes gárdát is legyőzte a Démusz-csapat
Várfürdő-Gyulai Termál FC–Körösladányi MSK 2–0 (1–0)

A Megye I.-es labdarúgó-bajnokság huszadik fordulójában a Várfürdő-Gyulai Termál FC csapata a Körösladányi MSK együttesét látta vendégül március 11-én. A sikerrel rajtoló Démusz-csapatot a visszavágás iránti lelkesedés vitte lendületbe.

a pontrúgásoknál is Jól zárt a gyulai védelem

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Várfürdő-Gyulai Termál FC: Démusz, Bogár, Czirok, Nagy S., Kukla, Bozsó, Fülöp (Bozó), Okos (Vincze), Jimoh, Nagy E. (Susánszki) és Tövisháti. Csere: Harman, Kádár és Kovács. Vezetőedző: Démusz Zsolt.

Démusz Zsolt együttese az őszi fordulók során vereséget szenvedett a hazai pályán játszó körösladányi együttestől, így igencsak élesen várta az összecsapást.

– A játékosok nagyon jól adaptálták a héten begyakorolt taktikai elemeket a játék során, amely kizárólag erre a mérkőzésre lett kitalálva.

Ennek megfelelően kezdett a tabellán felfelé kapaszkodó gyulai gárda, hiszen szinte azonnal átvette a játék irányítását. Ez olyannyira jól sikerült, hogy Bozsó már a harmadik minutumban megszerezte a vezetést csapatának. A hazaiak kiválóan védekeztek, a támadásokban pedig az összjáték mellett nagy hangsúlya volt a gyorsan mozgó szélső játékosoknak.

–  Sokat elmond a játékról, és a taktikánkról, hogy az ellenfélnél a kapusnak kellet rendszeresen a játékukat megszervezni, mert mezőnyben nem volt rá alkalmas játékos, olyan tökéletesen zárta a csapat a területeket a megbeszéltek szerint. Igaz rúgtunk két gólt, de hogy nem lett kínos vereség ezt csak a kiváló formában védő Nagy kapusnak köszönhetik a vendégek.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Ahogy telt az idő úgy kezdett el szűk lenni a pálya a játékosoknak, így a sárga lapok mellett a 37. percben Ruzsa hagyta el a játékteret, amikor megkapta piros lapját. Ezekben a percekben nem volt könnyű játékvezetőnek lenni, hiszen a csapatok komoly próbára tették a bírói kart.

A második félidőben tovább folyt a fürdővárosi fölény, sorozatban érkeztek a hazai támadások. A vendégek a „várvárosiak” pontrúgásokra való érzékenységében bízhattak, ám ezúttal kiválóan zárt a gyulai retesz. A futószalagon szállított hazai helyzetekből a 73. percben Bozsó zárta rövidre a párharcot.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A Várfürdő-Gyulai Termál FC második győzelmét is begyűjtötte a tavaszi bajnoki idényben, így jelenleg a hetedik helyen áll a tabellán. A Démusz-csapat a következő körben az éllovas Méhkeréki SE együtteséhez utazik, hogy újra megütközzön nagy riválisával.

– Nagyon örülünk a győzelemnek, de ezt a sikert is helyén kell tudni kezelni. Ez is csak egy mérkőzés volt a sok közül, bár fontos három pont volt, amit megszereztünk. Minden játékosomnak komoly elismerés jár a mai teljesítménye után. Remélem azoknak, akik kritizálják folyton a csapatot sikerült néhány „kellemes” percet szereznünk. Azoknak a szurkolóknak, akik biztattak minket, szeretném megköszönni a szurkolást és remélem sikerült olyan élményt szereznünk számukra, amire később is szívesen emlékeznek majd vissza – értékelt Démusz Zsolt.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)