Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Turek-csapat első csapása

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2018. március 05. 14:20
A Turek-csapat első csapása
Gyulai SE–Kétsopronyi Rákóczi SE 26-22 (13-11)

A Békés megyei kézilabda-bajnokság 11. fordulóját rendezték meg március 4-én. A tavaszi fordulók első mérkőzésén a Gyulai SE együttese a közvetlen rivális Kétsopronyi Rákóczi SE gárdájával nézett farkasszemet.

sikerrel rajtolt Az első tavaszi bajnokin a gyulai csapat

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Gyulai SE: Mészáros György, Szabó Bence, Sárkány Balázs, Jánk Balázs, Sztanojev Máté, Kristóf Krisztián, Zvolenszki Richárd, Kneifel Kristóf, Urbán Balázs, Makay Sándor, Cseke Zoltán, Sándor János, Tóth Szabolcs, Képíró Bence és Lapis Péter. Vezetőedző: Turek Tamás.

Ahogy azt Turek Tamás a mérkőzés előtt elmondta, a túlnyomórészt helyi fiatalokból álló együttes lépésről lépésre érik meg a magasabb szintű feladatok elvégzésére. A fürdővárosiak feltöltött kerettel és kiváló mentális állapotban várták a tavalyi bajnok Kétsopronyi Rákóczi SE elleni összecsapást.

Ennek megfelelően kezdődött a párharc: a gyulai csapat szépen tartotta a lépést a magasabban jegyzett ellenfelével. A 8. percben még 3-3-as döntetlenre álltak a felek, ám az igazi csapatként játszó hazaiak a 10. percre átvették a vezetést. Az első félidőben folyamatosan növelte előnyét a Turek Tamás által irányított együttes, a 23. percben már 10-7-re vittek riválisukkal szemben. Aki figyelemmel kísérte a fürdővárosiak őszi szereplését, az örömmel konstatálta a változást, hiszen a „várvárosiak” minden tekintetben fejlődést mutattak.

A védekezésben kőkeményen és határozottan teljesítő hazaiak támadásban is kombinatívabbá váltak, ennek megfelelően már az első félidőben eldönthették volna a mérkőzést. A vendég együttes hálóőre azonban újra pazar napot fogott ki, így a lehetőségekhez képest szorosabbá vált a meccs.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A második félidőben is folytatódott a gyulai parádé, amelyet szép számú szurkolótábor kísért figyelemmel, így igazi rangadói hangulat uralkodott a fürdővárosi arénában. A kétsopronyi gárda képtelen volt egy gólnál közelebb lopakodni ellenfeléhez. A közeledő veszélyt a Turek-csapat egy taktikai változtatással orvosolni tudta, így a zárásig meg tudta tartani előnyét.

– Nagy izgalommal vártuk a mérkőzést. Az utóbbi két hét edzései alapján biztos voltam benne, hogy más képet fog mutatni a játékunk, de hogy ez mire lesz elég, nagyon kérdéses volt. A csapat előtt le a kalappal, főleg a védekezésünk változott pozitív irányba. Nem szabad elbízni magunkat, de most örülnünk kell, hogy végre sikerült átlépnünk a saját árnyékunkon – értékelt a mérkőzés után a vezetőedző.

A Gyulai SE csapata tehát kiválóan kezdte a tavaszi szezont. A következő fordulóban az NB II.-es játékosokkal teletűzdelt Kondori KK II. ellen kell megismételnie a hazai teljesítményt.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)