Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Aszfaltborítást kap a Márifalvát és Szentpálfalvát összekötő út

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2018. február 27. 12:30
Aszfaltborítást kap a Márifalvát és Szentpálfalvát összekötő út
A munkálatok nyáron indulhatnak el

Aszfaltborítást kap a Márifalvát és Szentpálfalvát összekötő út nyáron – számolt be róla Alt Norbert alpolgármester és Molnár Csaba, a mérnöki osztály vezetője február 27-én. A munkálatok nyáron indulnak el.

alt norbert és molnár csaba

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

– Ez a terület Máriafalva és Szentpálfalva között helyezkedik el – kezdte Alt Norbert. Mint mondta, a körülbelül tizennégy hektáros területen kiskertek, erdők, dűlők találhatóak, azonban a központi útszakasz – a Kosztolányi utca – köti össze a két városrészt, ezért a forgalom általában nagynak mondható.

– Az útfelület hat-hét évvel ezelőtt kapott egy komoly alapot, de azt tudjuk, hogy az idő koptatja ezeket az alapokat, ha nem kapnak aszfaltburkolatot. Ezzel az úttal is ez történt: elkopott és kikátyúsodott, ezért évről évre javítgatni kellett, de úgy gondoltuk, hogy véglegesen megoldjuk ezt a problémát.

Az alpolgármester kiemelte, hogy a 2017-es év második felében kezdtek egy olyan tervezési folyamatba, amelynek köszönhetően megújulhat a közel 400 méteres útfelület. Az úttest három és fél méter széles lesz, valamint kiépítik a padkát és a vízelvezető rendszert is.

– A kivitelezéshez szükséges tervek elkészültek – mondta Alt Norbert, és hozzátette, hogy zajlik a költségek tervezése. A kivitelezést abból a pénzből fogják elvégezni, amelyet a város fejlesztési célból vett fel. Többek között a Nürnbergi utca is ebből újul meg, illetve a szanazugi kerékpárút is ebből a keretből készülhet el.

Az alpolgármester és Molnár Csaba hozzátették, hogy a Kosztolányi utca végén található vasúti átkelőt szeretnék jelzésekkel, táblával, villogóval és – amennyiben szükséges – sorompóval biztonságosabbá tenni.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)