Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Dalszerzői expót rendeznek Budapesten február 1-jén

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • MAGAZIN • 2018. január 22. 17:30
Dalszerzői expót rendeznek Budapesten február 1-jén
A rendezvényre a pályájuk elején járó zenészeket és a már befutott szerzőket, producereket is várják

Közép-kelet-európai szinten is egyedülálló eseménnyel várja a könnyűzene alkotóit február 1-jén a Dalszerző Expo (DEX) a Budapest Music Centerben.

Az egynapos rendezvényen az Artisjus a pályájuk elején járó zenészeknek és a már befutott szerzőknek, producereknek teremt új lehetőséget a fejlődésre, kapcsolatépítésre és alkotásra. Ismert hazai előadók mellett Svédországból, Németországból és az Egyesült Államokból érkeznek élvonalbeli szakemberek – szerepel a szervezők által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben.

Jelen lesz például a számos világsztárral – többek között Beyoncéval, Chris Brownnal és Kelly Rowlanddel – együtt dolgozó, Grammy-díjas amerikai énekes-dalszerző, Courtney Harrell, a szintén amerikai Ebonie Smith, az Atlantic Records producere vagy a Disney-vel és Lady Gagával is együttműködő producer, a svéd Niclas Molinder.

A külföldi szakemberek mellett a hazai zenész szakma alkotóművészei is képviselik magukat az eseményen: életmű-beszélgetés keretében lép színpadra Bródy János, a legfontosabb munkafolyamatok részleteit ismerteti az Eurovíziós Dalfesztivált kétszer is megjárt Szakos Krisztián, Palya Bea pedig különleges alkotási módszereinek kulisszatitkaiba avatja be a látogatókat.

Önálló teremben kap helyet az elsősorban film- és reklámzenével foglalkozó alkalmazott zenei műfaj. Az előadásokon a legtöbbet foglalkoztatott magyar szakemberek szólalnak meg.

Az előadások és panelbeszélgetések mellett kiemelt cél a tapasztalatszerzés a különféle gyakorlati kurzusokon és workshopokon. Önálló teremben lesz helye az egyéni tanácsadásoknak, ahol karriertippekkel és szakmai javaslatokkal várják a látogatókat, például Dina Mystris svéd zenei menedzser, aki a dalszerzői lét és a külföldi karrierépítést illető kérdések mellett készülőfélben lévő saját dalokról és demókról is véleményt formál a meghallgatáson.

A dalszerző expo napja az Artisjus-díj ünnepélyes átadójával zárul, ahol kiderül, hogy kiket szavazott meg a szakma a könnyű- és komolyzene, illetve az irodalom legjobb szerzőinek 2017-ban. Az expo utáni napon kezdődik a svéd alapítású Songwriting Camp Budapesten. Az alkotótábor szintén az Artisjus támogatásával valósul meg, a nemzetközi dalszerző táborban három napon át a budapesti Brody Studiosban ír zenét huszonegy alkotó, köztük hét magyar szerző.

A program a itt olvasható.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)