Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Rendíthetetlen realitás

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2017. november 26. 13:30
Rendíthetetlen realitás
Gyulasport Nkft. – FKSE-Algyő 26–31 (14–17)

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság délkeleti csoportjának tízedik fordulójában a Gyulasport NKft. együttese az FKSE-Algyő gárdáját fogadta november 25-én. A Barna Károly vezette csapat a tabella éllovasát várta a fürdővárosi arénába, hogy izgalmas mérkőzésen búcsúzzon az őszi szezon hazai lelátóitól.

____Eredeti-P1260781.JPG

Megpróbálták megrendíteni a realitást a gyulai lányok

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Gyulasport NKft.: Nagy B., Nagy I. 3, Nagy N. 1, Radnóti M. 3, Csapó H. 5/2, Asztalos A. 2, Buzási O. 8/2. Csere: Borsós E., Rácz Kl.1, Komlósi Cs., Szabó L. 2/1, Nagy C., Gyepes R., Csiffáry Cs. 1 és Boruzs B. Vezetőedző: Barna Károly.

Barna Károly legénységét a bajnokság egyik veretlen gárdája várta a hazai borításon. A vendégek a feljutást célozták meg a szezon elején, amihez a gyulai együttesen is túl kellett esniük. A fürdővárosi „nagyok” azonban nem felemelt kézzel érkeztek pályára és kiváló partnernek bizonyultak a parázs derbihez.

Az algyői keret kiváló játékosokból állt, akik mozgékonyságoknak köszönhetően kíméletlen iramot diktáltak a hazaiaknak. Barna Károly „fiai”azonban hittek tudásokban és mindent megtettek, hogy megpróbáltak partiban maradjanak a listavezetővel. Csapó Hajnalkának és Buzási Orsolyának is köszönhetően a 25. percben még csak egy gólos volt a Csongrád megyeik előnye, amikor 12–13-as állást mutatott az eredményjelző. A játékrész végére három gólosra hízott az FKSE-Algyő előnye, ám még mindig lőtávolon belül maradtak a „várvárosiak”.

A második félidőben a vendégek tovább fokozták a tempót, hiszen érezték, hogy akár meglepetés is születhet. Draxler Orsolya vezérletével hat gólra eltávolodtak a fürdővárosi együttestől, amely előnyt a mérkőzés végéig meg is tudták tartani. A Barna-csapat tagjai sokkal szorosabbá tehették volna a párharcot, hiszen több technikai hiba, célt tévesztett lövés vagy ziccerben való rossz döntés akadályozta a realitás megrendítését.

A Gyulasport NKft. felnőttcsapata tartja helyét a bajnoki táblázat közepén, az utolsó fordulóban azonban előrébb is léphet a Szolnoki KCSE elleni ütközet sikeres megvívása után.

– A lányok a mai mérkőzésen bebizonyították, hogy igazi csapatként is tudnak küzdeni. Kiváló egyéni teljesítmények is szükségesek voltak ahhoz, hogy megcibáljuk az oroszlán bajszát. Nem vallottunk szégyent. Ha kevesebb technikai hibát vétünk, amely a nagy akarás számlájára írandó, még szorosabbá tehettük volna a mérkőzést – értékelt Barna Károly.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)