Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Közel a sikerhez, távol a győzelemtől

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2017. november 20. 11:30
Közel a sikerhez, távol a győzelemtől
Gyulai Amazonok–Agenta-Girls Szekszárd 1–3 (1–1)

A Gyulai Amazonok csapata az NB I.-es futsalbajnokság kilencedik fordulójában az Agenta-Girls Szekszárd együttesét látta vendégül november 19-én. A Molnár Zoltánné vezette hazai gárda alaposan megnehezítette a tabella második helyén álló szekszárdi együttes dolgát.

____Eredeti-gyulai_amazonok.jpg

Több mérkőzésre elegendő helyzetet dolgoztak ki a remekül küzdő fürdővárosiak

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Gyulai Amazonok: Csontos Zsanett, Papp Laura, Perjési Rita, Fülöp Diána, Kurai Nikolett. Csere: Balogh Noémi, Sovány Liza, Kajári Gabriella, Németh Viktória, Molnár Ágnes, Bálint Rebeka és Erdélyi Angéla. Vezetőedző: Molnár Zoltánné.

A két gárda már randevúzott egymással az idei kiírásban, akkor a szekszárdiak örülhettek háromgólos győzelmüknek. A Tolna megyei csapat ennek megfelelően újra a három pontért csapott össze Molnár Zoltánné lányaival. A hazaiak mindenképpen itthon szerették volna tartani a győzelemért járó pontokat a kiváló erőkből álló vendégek elleni mérkőzésen.

A találkozó azonban rosszul kezdődött a gyulai szurkolóknak, hiszen csapatuk már a 3. percben hátrányba került, amikor Ganczer Hajnalka megszerezte a vezetést a vendégeknek. A gól után a fürdővárosiak is beleálltak a párharcba, így több ígéretes helyzet is kialakult a szekszárdi csapat kapuja előtt. A Fülöp Diána kormányozta gyulai hajó a félidő utolsó tíz percére nyomás alá helyezte a remekül védő Deczki Vanda kapuját.

A 19. percben aztán megtörtek a vendégek, hiszen Fülöp Diána gyönyörű találatot szerzett. A csapatok ezzel egy igazságosnak mondható döntetlennel fordultak a második etapra (1–1).

A második félidőben a vendégek kezdtek jobban, de a remekül küzdő amazonok Papp Laura és Balogh Noémi vezérletével sorra alakították ki a helyzeteket. A remek lehetőségek sokaságát hozó robogásban azonban nem sikerült előnyt szerezni a Molnár-tanítványoknak. A kihagyott helyzetek örök igazsága révén szinte a semmiből érkezett a végig remekül játszó Megyes Ágnes gólja a 26. percben (1–2).

Három perccel később Ganczer Hajnalka újra megvillogtatta lövőerejét, így két góllal elléptek a szekszárdiak a hazaiak előtt (1–3).

Az utolsó hét percben mindent egy lapra feldobva ostromolták a vendégek kapuját a fürdővárosiak, de a góllövési képességük ezúttal is cserben hagyta őket. A parázs végjátékra Megyes Ágnes begyűjtötte piros lapját, így az utolsó fél percet emberhátrányban játszották végig Micskó Márk tanítványai. Az eredmény azonban már nem változott, noha a játék képe alapján minimum egy pontot megérdemeltek volna a nagyon lelkesen küzdő hazaiak.

A Gyulai Amazonok csapata továbbra is a hatodik helyen áll a bajnokságban. A következő fordulóban a Miskolci Vénusz együtteséhez utaznak a fürdővárosi futsaltündérek.

– A látottak alapján abszolút megérdemeltük volna minimum az egy pontot. Egyre jobban belepörögnek a lányok az NB I. ritmusába, volt nem is egy olyan periódus a mérkőzésen, amikor akár két góllal is elléphettünk volna ellenfelünktől. Ennek ellenére a semmiből kaptunk két gólt, ami után csak futottunk az eredmény után. Az ilyen találkozókból mindenképpen tanulni kell. Nagyon kemény mérkőzésen vagyunk túl, sokszor a durvaság határát súrolták mindkét oldalról a játékosok. Ebből is látszott, hogy a csapatok mennyire szerették volna megszerezni a három pontot – értékelt Molnár Zoltánné.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)