Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Akadálymentesítették a törökzugi fiókkönyvtárat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2017. november 16. 11:30
Akadálymentesítették a törökzugi fiókkönyvtárat
Most már egyszerű a bejutás az idősek és a babakocsis szülők számára

Befejeződött a Mogyoróssy János Városi Könyvtár törökzugi fiókkönyvtára épületének akadálymentesítése – erről tartott sajtótájékoztatót Kónya István alpolgármester, Dézsi János, az intézmény vezetője és Pelleg Roland, a Gyulai Közüzemi Kft. főmunkatársa.

dézsi jánoskónya istván és pelleg roland

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

A november 16-i eseményen kiderült: a Pósteleki utcában található fiókkönyvtár akadálymentesítése már tavasz óta egy fontos megvalósítandó projekt volt a városban.

A programon Kónya István kiemelte, hogy a város esélyegyenlőségi programjának megfelelően az elkövetkezendő időszakban az önkormányzat továbbra is törekszik majd arra, hogy a városközpontot ellátó intézmények megközelíthetősége még inkább zökkenőmentes legyen.

– A jelenlegi program végrehajtása még a nyár folyamán történt meg, és főként az indokolta, hogy a könyvtárba elsősorban idősek járnak, akik számára a rámpa nélkül körülményesebb volt a bejárat megközelítése – emelte ki az alpolgármester és hozzátette: a babakocsival közlekedők számára is sokkal kényelmesebb lett az épületbe való bejutás. 

Dézsi János elmondta, hogy az akadálymentesítéssel sokak kérésének tettek eleget, hiszen már hosszú ideje annak, hogy megkeresték az intézmény vezetőjét és dolgozóit azzal, hogy javítson a könyvtár és környékének állapotán és annak megközelíthetőségén. Az intézmény vezetője hozzátette: úgy tűnik, nagy szükség volt az akadálymentesítésre, hiszen egyre többen használják is az elkészült rámpát.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)