Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Felújították a „Lila” iskola tornatermét, sportöltözőjét és kültéri futópályáját

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • HÍREK • 2017. november 14. 20:32
Felújították a „Lila” iskola tornatermét, sportöltözőjét és kültéri futópályáját
A korszerűsítésre több mint 61 millió forintot fordítottak

Az országos tornaterem-felújítási program keretében bruttó 61 millió 607 ezer forintot költöttek a Gyulai Implom József Általános Iskola 5. számú tagintézményéhez tartozó tornaterem korszerűsítésére. A felújítás a sportöltözőt és az udvari futópályát is érintette. A munkálatok eredményét november 14-én délután sajtóbejáráson ismertették. A beruházás hivatalos átadása november 22-én lesz.

Így néz ki a felújított tornaterem

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A sajtóbejáráson Szabadosné Bécsi Katalin, a tagintézmény vezetője, Teleki Szávai Krisztina tankerületi igazgató, Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere, Kónya István, Gyula város alpolgármestere és a beruházást végző cég küldöttje tájékoztatta a média képviselőit a munkálatokról.

A korszerűsítést 2017 júliusának végén kezdték meg, a műszaki átadás-átvételi eljárás 2017. november 7-én történt meg. Ez idő alatt a homlokzat – az iskola nevéhez illeszkedve – lila színű festést kapott, az épület 700 négyzetméteres külső falfelületére 10 cm-es homlokzati hőszigetelés került fel, a régi nyílászárókat és üvegtéglákat pedig 214 négyzetméter felületen hőszigetelt üvegezésű, ötkamrás műanyag ablakokra cserélték le.

Emellett felújították a sportpadlót, az öltőző helyiségek és szertárak új burkolatot, illetve falfestést kaptak, és a fűtőtestek szelepeit is kicserélték.

A beruházó a Magyar Kézilabda Szövetség volt, amely a budapesti Fauna-Duó Kft.-vel végeztette el a munkálatokat. A korszerűsítésre 61 millió 607 ezer forintot fordítottak, ebből az önkormányzat által biztosított önerő közel 19 millió forintot tesz ki, a szövetség hozzájárulása pedig 43 millió 124 ezret.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Gyula város önkormányzata 2016 novemberében döntött arról, hogy az MKSZ sport- és tornacsarnokok rendbetételét célzó felhívása keretében pályázatot nyújt be a Gyulai Implom József Általános Iskola 5. Sz. Általános és Sportiskola Tagintézménye tornatermének felújítására. Mint ismeretes, az oktatási intézmény helyiségét délutánonként a Gyulasport Nonprofit Kft. bérli a kézilabdautánpótlás-nevelésre.

A gyulai „Lila” iskola már évek óta köznevelési típusú sportiskolaként működik, ami elsősorban azt jelenti, hogy nagy hangsúlyt fektet az élsportolók kinevelésére. A jelenlegi felnőtt-kézilabdacsapat tagjai közül hatan a gyulai „ötösben” kezdtek ismerkedni a sportággal, és a városi egyesületek utánpótláscsapatainak javarésze, csaknem 90 százaléka is a „Lila” tanulóiból kerül ki.

Az MKSZ már említett programja közvetetten a kézilabda tömegesítését szeretné elősegíteni.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)