Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A játéké volt a főszerep az Interliga nemzetközi utánpótlástornán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2017. október 15. 15:30
A játéké volt a főszerep az Interliga nemzetközi utánpótlástornán
Négy csapat négy korcsoportban küzdött egymás ellen

Az Interliga elnevezésű nemzetközi gyermeklabdarúgó-tornarendszer gyulai fordulóját rendezték meg október 15-én. Az Id. Christián László Városi Sporttelepen négy csapat képviseltette magát, a nemzetközi színeket az UTA Arad utánpótláscsapatai képviselték.

____Eredeti-P1250318.JPG

A futball volt a főszerepben

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A sporttelep műfüves pályáján kijelölt játékfelületeken négy korosztály mérhette össze tudását. A tehetségek felkutatása és a gyermekek játéklehetőségeinek szélesítése mellett a torna célja az is, hogy a sport által mélyítse a határ menti kapcsolatokat.

A gyulai állomáson a román UTA Arad mellett a Grosics Labdarúgó Akadémia, a Marosmenti UFC Makó és a Várfürdő-Gyulai Termál FC U8-as, U9-es, U10-es és U11-es korosztálya lépett pályára.

A torna érdekessége, hogy a mérkőzések eredményeit jegyzőkönyvekben rögzítik, de nincs eredményhirdetés, minden játékos egyformán kap majd jutalmat év végén. Az Interliga tornarendszer fontos gondolata, hogy az érintett korosztályok játékában semmilyen mértékben ne legyen jelen az eredménycentrikusság, hanem a játék nyújtson a gyerekeknek önfeledt szórakozást. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)