Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megtört lendület

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2017. október 08. 17:00
Megtört lendület
Körösladányi KSK–Várfürdő-Gyulai Termál FC 2–1 (1–1)

A Megye I.-es labdarúgó-bajnokság 9. fordulójában a Várfürdő-Gyulai Termál FC csapata a Körösladányi KSK gárdájának otthonában lépett pályára október 7-én. Az előzőleg hazai pályás döntetlent elérő Démusz-csapat a közvetlen rivális otthonában próbálta meg begyűjteni a három pontot.

____Eredeti-Termal_FC.jpg

Megtörték a Démusz-csapat lendületét

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Várfürdő-Gyulai Termál FC: Démusz, Bogár, Czirok, Nagy, Kukla, Bozsó, Fülöp, Repisky (Kormány), Jimoh, Tövisháti (Bozó) és Konyecsni (Susánszki). Vezetőedző: Démusz Zsolt.

Mint az Démusz Zsolt vezetőedző beszámolójából kiderül, a gyulai gárda a megszokottól teljesen eltérő szerkezetben és játékstílusban próbálta meglepni a hazai csapatot. A játék irányítását tudatosan – szinte teljesen – átadva próbálkoztak gyors kontrák vezetésével a vendégek.

Úgy tűnt, ez a taktikai húzás működőképes lehet a jobb nevekből álló körösladányi együttessel szemben, hiszen a 26. percben Tövisháti fejelt egy szabadrúgást a hazaiak kapujába (0–1).

A vendéglátók azonban még a szünet előtt egyenlíteni tudtak, amikor a játékvezető szabadrúgást ítélt a hazai csapat javára. Itt kell megjegyeznünk, hogy az ítélet előtt erősen vitatható ítéletek sora sújtotta a vendégeket. A tizenhét méterről kapott szabadrúgást Hajdu juttatta a fürdővárosiak hálójába (1–1).

A félidő további részében mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, ám ezeket rendre nem sikerült kihasználni. A két gárda egyenlő felekként küzdött egymással a félidő során.

A második játékrészben sem változott sokat a játék képe. A különbséget az adta, hogy a Démusz-csapat jobban tudta stabilizálni védekezését. Az 56. percben azonban pont egy egyéni hiba adta lehetőséget használt ki a hazai gárda, amikor az extermálos Burai lőtt a volt csapata hálójába. A talált gólra már nem volt válasza a fürdővárosiaknak, így négy mérkőzés után lelt ismét legyőzőre a Démusz Zsolt vezette alakulat.

A Várfürdő-Gyulai Termál FC a következő fordulóban hazai pályán fogadja a tabella második helyén álló Méhkeréki SE gárdáját.

– Minden úgy történt, ahogy előzetesen elterveztük, csak sajnos nem kalkuláltunk a játékvezetőkkel. Egyenlő feltételek mellett bármi megtörténhetett volna, de sajnos, amit lehet az egyik edzőnek, játékosnak… Ez elgondolkodtató és szomorú. Minden elismerésem a játékosaimé, akik képesek voltak a külső zavaró tényezők ellenére is koncentráltan játszani – értékelt a vezetőedző.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)