Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Erdei Ferencnét köszöntötték 90. születésnapján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2017. szeptember 27. 16:00
Erdei Ferencnét köszöntötték 90. születésnapján
Erzsike néni szerint a hosszú élet titka a családi szeretet

Otthonában fogadta a 90. születésnapját ünneplő Erdei Ferencné Tárnok Erzsébet a gyulai városvezetés képviselőit. Csige Gábor, Kónya István és Galbács Mihály tortával, virágcsokorral és egy ünnepi emléklappal lepték meg a születésnapost.

Erzsike nénit otthonában köszöntötték 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Erzsike néni a közeli Geszten született 1927. szeptember 27-én. Itt végezte el a hat elemi osztályt, és már fiatal korától kezdve nagyon sokat dolgozott a gazdaságban.

1948-ban kötötte össze életét férjével, akiről az ünnepelt azt mondta, hozzá hasonlóan nagyon szorgalmas volt, és szintén mezőgazdasági munkát végzett. Házasságukból egy fiú született, majd két unokával, később pedig három dédunokával bővült a család.

Erzsike néni sok helyinek ismerős lehet, hiszen csaknem 30 évig járt a piacra a megtermelt áruval. Tíz éve lakik a fia családjánál, ahol jól érzi magát. A hétköznapokban szívesen nosztalgiázik és gondol vissza a régi idők emlékeire.

Ahogy minden alkalommal, most is megkérdeztük, hogy az ünnepelt szerint vajon mi lehet a hosszú élet titka. Erzsike néni azt felelte: a család szeretete az, ami sokáig életben tartja  az embert. 

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)