Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megvan a Démusz-csapat első bajnoki győzelme

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2017. szeptember 11. 10:00
Megvan a Démusz-csapat első bajnoki győzelme
Dévaványai SE–Várfürdő-Gyulai Termál FC 0–1 (0–0)

A Megye I.-es labdarúgó-bajnokság 5. fordulójában a Várfürdő-Gyulai Termál FC a Dévaványai SE otthonában lépett pályára szeptember 9-én. A Démusz Zsolt vezette gyulaiaknak ezúttal egy pocsék kezdéssel bíró ellenfelet kellett két vállra fektetniük.

____Eredeti-Termal_FC.jpg

A Várfürdő-Gyulai Termál FC megszerezte első győzelmét a bajnokságban

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Várfürdő-Gyulai Termál FC: Démusz, Jimoh (Kádár), Bozó (Susánszki), Nagy, Kukla, Bozsó, Fülöp, Repisky, Patkás, Konyecsni (Bagi), Kormány és Tövisháti. Vezetőedző: Démusz Zsolt.

Mint azt Démusz Zsolt vezetőedzőtől megtudtuk, a csapaton belül igen komoly várakozás előzte meg a mérkőzést, egyfajta győzelmi kényszer mutatkozott a játékosoknál. A fiatal gyulai gárda ennek megfelelően erőnek erejével rohamozta a hazaiak kapuját. Az már a játékrész elején kirajzolódott, hogy a játék ritmusát a fürdővárosi alakulat fogja megszabni.

Az első komolyabb helyzet a 3. percben Bozsó előtt adódott, aki egy gyönyörű passzjáték után szinte tökéletesen lőtte el a labdát, a kapus csak tompítani tudta a lövést. A tompítás azonban pont elég volt ahhoz, hogy a visszafutó védő még a gólvonalról menteni tudjon.

Az összecsapás során több gólszerzési lehetőség is adódott a csikócsapat játékosai előtt, ám ezeket rendre elhibázták, vagy a jó formába lévő dévaványai kapus bravúrokat bemutatva hárította azokat. A hazai gárda tagjai csak igen ritkán jutottak el a gyulai kapuig, de számottevő veszélyt akkor sem tudtak kialakítani.  

A gyulai gólig egészen a 80. percig kellett várni, amikor is egy Démusz kapus által végrehajtott kiváló indítás után szögletrúgáshoz jutott a gyulai csapat. A pontrúgásra Nagy érkezett kiváló ütemben, és a hazai kapuba fejelte együttese vezető gólját (0–1).

A gól után a Dévaványai SE mindent egy lapra feltéve támadott, aminek a 88. percben lett meg az eredménye, amikor is büntetőt kapott a vendéglátó együttes. A tizenegyest azonban a hetek óta kiválóan teljesítő gyulai kapus hárította, ezzel bebiztosította csapata sikerét.

A Várfürdő-Gyulai Termál FC csapata megszerezte első győzelmét a bajnokságban, és biztató jelekkel fogadhatja a szintén nyeretlen Vésztői SE együttesét.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)