Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megújulnak a járdák a Sarkadi és a Dobozi úton

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2017. augusztus 22. 11:00
Megújulnak a járdák a Sarkadi és a Dobozi úton
A programot három évvel ezelőtt indította útjára az alpolgármester

Alt Norbert tartott sajtótájékoztatót augusztus 22-én a gyulai Dobozi úton, az ott aktuálisan zajló útfelújítási munkálatokról. Az eseményen kiderült: a jelenleg folyó járdarehabilitációs program egy három évvel ezelőtt megkezdett munka folytatása.

alt norbert, a körzet képviselője

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

A 8-as számú választókerületben három évvel ezelőtt indítottuk útjára azt a programot, amely a főutak melletti járdák felújítását célozza meg. A program célja, hogy a Sarkadi és a Dobozi út oldalain elhelyezkedő járdaszakaszok megújuljanak.

– Az elmúlt három évben a Sarkadi út 1,2 kilométeres páratlan oldalán újulhatott meg a járdaszakasz. Idén Szentpálfalván folytatódott a program, amely a Sarkadi útihoz hasonlóan várhatóan szintén három ütemben zajlik majd le az elkövetkezendő két évben – emelte ki a körzet képviselője.

Alt Norbert hozzátette, hogy korábban a szóban forgó járdaszakaszok egyszerű járdalapokból álltak, ám az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a nagyobb terhelésnek kitett utakon célszerűbb a betonjárda kialakítása.

A körzet képviselője az aktuális beruházás részleteit ismertetve elmondta: idén a Vasút utcától a Vörösmarty utcáig készül el a Dobozi úti járdarehabilitációs program első üteme, amely 153 négyzetméter új járdafelületet jelent 167 méteren. Erre a szakaszra a választókerület képviselője körzeti karbantartási keretéből két és fél millió forintot különített el. Az elkövetkező évben a második ütem a Bercsényi utcát érintve a Csíkoséri sorig tart, az azt követő évben pedig a harmadik ütem a Dobozi út páros oldalát fogja érinteni.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)