Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Két aranycsillagos minősítést kapott a Gyulai Pokol Szalámi Brüsszelben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2017. július 18. 15:30
Két aranycsillagos minősítést kapott a Gyulai Pokol Szalámi Brüsszelben
A Gyulahús Kft. sorozatban harmadszor érdemelte ki a belga szervezet elismerését

Újabb elismerést nyert a Gyulahús Kft. terméke Brüsszelben: a Gyulai Pokol Szalámi kapott kétcsillagos minősítését a Nemzetközi Íz és Minőség Intézettől. Erről a jó hírről tartott sajtótájékoztatót Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere és Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezető igazgatója július 18-án. 

görgényi ernő és daka zsolt

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– Amikor négy évvel ezelőtt talpra állt a gyulai húsipar, akkor csak ábrándozhattunk ilyen jó hírekről, mint a mai – kezdte Görgényi Ernő. – Már akkor is megfogalmaztuk közösen az alapvető célok között, hogy a gyulai húsiparnak mindenképpen előre kell lépni a minőség tekintetében és vissza kell szereznie a régi dicsőséget, amely néhány emblematikus elismerésben is megnyilvánult, így például a Stéberl András-féle brüsszeli aranyéremben.

– Ma már látható, hogy a Gyulahús Kft. évről évre bizonyítja, hogy folyamatosan képes magas minőségű, mind nemzeti és nemzetközi elismerésekre méltó termékeket gyártani, tehát nem csak a gazdasági eredményeik kitűnőek, de a mennyiség mellett a minőségre is nagy figyelmet fordítanak.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Daka Zsolt kifejtette, hogy a brüsszeli székhelyű, Nemzetközi Íz és Minőség Intézet elismerését érdemelték ki, immáron harmadik alkalommal, hiszen 2015-ben a Gyulai Kolbász, 2016-ban pedig a Gyulai Szalámi kapta meg ezt az elismerést. 2017-ben a Gyulai Pokol Szalámi elnevezésű termékük két aranycsillagot érdemelt ki az ítészektől. A bírák Európa tizenhat legnevesebb, legmagasabb presztízsű kulináris és sommelier társaságaiból kerülnek ki, és ez az egyetlen szervezet, amely vaktesztet használ a bírálathoz, így az mindenképpen elfogultság nélküli lesz.

– Ez az elismerés azért is fontos számunkra, mert jogosultak vagyunk a termék csomagolásán, illetve a termékkel kapcsolatos kommunikáció folyamán megjeleníteni azt, hogy megkaptuk ezt az elismerést, illetve használhatjuk a szervezet logóját. Ez nagyon fontos számunkra, hiszen a nyugat-európai fogyasztók jól ismerik ezt a szervezetet és ezt az elismerést, ez segítheti az exportbővítési és értékesítési tevékenységünket.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)