Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Gyulai Polgármesteri Hivatalban nem lesz sztrájk hétfőn

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2017. július 15. 22:12
A Gyulai Polgármesteri Hivatalban nem lesz sztrájk hétfőn
Derül ki dr. Csige Gábor aljegyző Gyulai Hírlaphoz eljuttatott közleményéből

A Gyulai Polgármesteri Hivatalban az MKKSZ nem rendelkezik alapszervezettel, a hivatal köztisztviselői nem tagjai az MKKSZ-nek. Ezért a Gyulai Polgármesteri Hivatal állománya a hétfőre meghirdetett sztrájkhoz nem csatlakozhat, az ügyintézés sem szünetel. Az alábbiakban elolvashatják a gyulai aljegyző teljes közleményét. 

"Az országos médiában a mai reggelen olyan hírek jelentek meg, miszerint hétfőn délelőtt a helyi önkormányzatok hivatalaiban a köztisztviselők 2 órás figyelmeztető sztrájkot tartanak, támogatva ezzel a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKZS) által indított bértárgyalásokat. A hír azt sejteti, hogy a sztrájk valamennyi helyi önkormányzatra kiterjed, ezért indokolt a gyulai lakosság tájékoztatása a tényleges helyzetről, illetve annak jogszabályi hátteréről. 
A hatályos Sztrájktörvény alapján a szakszervezet és a Kormány között megkötendő megállapodásnak kell tartalmaznia egy esetleges sztrájk feltételeit, amely megállapodást a felek 1994-ben megkötötték. A megállapodás szerint kizárólag azokban a hivatalokban folytatható az MKKSZ által meghirdetett sztrájk, ahol a szakszervezet jelen van.
Tekintettel arra, hogy a Gyulai Polgármesteri Hivatalban az MKKSZ nem rendelkezik alapszervezettel, és hivatalunk köztisztviselői sem tagjai az MKKSZ-nek, így a Gyulai Polgármesteri Hivatal állománya a 2017. július 17. napjára meghirdetett sztrájkhoz nem csatlakozhat, ezért az ügyintézés 7.30 órától 16.00 óráig, valamennyi önkormányzati és államigazgatási hatósági ügy tekintetében zavartalanul fog folyni" – olvasható dr. Csige Gábor aljegyző közleményében.
Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)