Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 20 diák ballagott el a Nicolae Balcescu Román Általános Iskolából

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2017. június 17. 16:35
20 diák ballagott el a Nicolae Balcescu Román Általános Iskolából
Az Általános Iskola Kiváló Tanulója címet Petykó Nóra és Szántó Anna vehette át

Névadójuk, Nicolae Balcescu szobrának megkoszorúzásával indult a gyulai román általános iskola ballagási ünnepsége június 17-én. Délelőtt 10 órakor vette kezdetét a ballagási műsor, melyen 20 diák intett búcsút az iskola padjainak. Tizennégyen közülük az intézményben folytatják majd középiskolai tanulmányaikat.

A Nicolae Balcescu Román Általános Iskola ballagási ünnepsége 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Az ünnepségen Czeglédiné dr. Gurzó Mária igazgató mondott köszöntőt, aki kiemelte: csak hitben és igaz, őszinte emberi kapcsolatokkal lehet minőségi életet élni.

– A búcsúzás és az öröm könnyei keverednek most, amikor nemcsak a család, hanem a közösség is sok-sok pozitív gesztussal segíti a ballagókat. A vég a kezdetnek az ösvénye. Ilyenkor, amikor valaminek a végéhez érünk, valamennyien egyfajta mérleget készítünk. Mi, tanárok is felteszünk számos kérdést. Vajon megtettünk-e mindent azért, hogy napról napra nyiladozzon a ti értelmetek, hogy gyarapodjon a szívetek? Szeretném hinni, és valahol tudom is, hogy ez az iskola arra törekedett, hogy védőbástyát és kapaszkodókat nyújtson nektek, hogy megtaláljátok az igaz utat – fogalmazott.

A köszöntőszavak után a 7. osztályosok műsora következett, majd a hagyományokhoz hűen az ifjabbak átadták a tarisznyákat búcsúzó társaiknak. A folytatásban a nyolcadikosok is elbúcsúztak, akik román és magyar nyelven egyaránt megfogalmazták, miként tekintenek az előttük álló útra.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Az esemény záróakkordjaként a legkiválóbb tanulókat díjazták. Az Általános Iskola Kiváló Tanulója címre idén két diákot választottak ki: Petykó Nórát és Szántó Annát. Nóráról megtudhattuk, hogy kiváló eredményekkel szerepelt számos megmérettetésen, köztük a Titok Oktatásszervező Bt. országos angol nyelvi versenyén és egy országos szövegértő angolversenyen. Nóra mindvégig kitűnő tanulmányi eredményt ért el, sok tantárgyi dicsérettel.

Szántó Anna dicsőségei között a Békéscsabán megrendezett Grósz György Országos Román Mesemondó Verseny második helye szerepelt elsőként. Róla is kiderült, hogy mindvégig kitűnő tanulmányi eredménnyel és sok tantárgyi dicsérettel büszkélkedhet. Tanárai szerint olyan fiatal, aki őrzi gyökereit, hiszen mindvégig tagja volt az iskolai kórusnak és a hagyományőrző együtteseknek.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

A Magyarországi Románok Országos Önkormányzatának díjazottja Toma Carmen Claudia lett, aki az Országos Nemzetiségi Általános Iskolai Tanulmányi Versenyen ért el két második és egy harmadik helyezést.

A Békés Megyei Román Önkormányzat díját Hajnal Eszter vehette át, aki román és angol nyelvi versenyeken ért el szép eredményeket, illetve tagja volt a hagyományőrző néptáncegyüttesnek és az iskolai kórusnak is.

A Gyulai Román Nemzetiségi Önkormányzat elismerését Révész Réka kapta meg, kimagasló tanulmányi eredményeiért, példamutató magatartásáért és angol nyelvi versenyeken elért szép sikereiért.

A Magyarországi Románok Országos Önkormányzatának Dokumentációs és Információs Központja által adományozott elismerést idén Cséffán Nikolett és Gellény Gergely László megosztva kapta.

A kisrománvárosi ortodox templom tiszteletesétől vehetett át elismerő oklevelet és jutalmat Iszály Attila tanuló kimagasló tanulmányi munkájáért és példamutató magatartásáért, valamint az ortodox hittanórákon való részvételért.

Elismerő díszoklevelet és jutalmat vettek át még az alábbi tanulók: Bordás Dániel, Brindás Orsolya, Ferenczi Dávid, Gyarmat Ruben, Hergyán Edit és Ordasi Kitti Zsanett.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)