Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ötvenhárom diák jutott AM kategóriás jogosítványhoz

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2017. június 16. 15:30
Ötvenhárom diák jutott AM kategóriás jogosítványhoz
Lezárult a 2016–2017-es SuliMoped program

Zárórendezvényéhez érkezett június 16-án a 2016–2017-es SuliMoped program, amelyet az Országos Baleset-megelőzési Bizottság hirdetett meg. A kezdeményezés által ötven gyulai általános és középiskolás jutott AM kategóriás vezetői engedélyhez, további három diáknak pedig a Trend Autós & Motoros Iskola biztosított helyet a képzésen.

hudák pál a biztonságos közlekedésre hívta fel a figyelmet

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Az ünnepségen jelen volt Kolysza Zoltán rendőr alezredes, Hudák Pál rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrkapitány helyettese, Pelleg József rendőr alezredes, rendőrségi főtanácsos, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője, valamint az autósiskola részéről Nyéki Zsolt és Huszár Mihály oktatók.

– A SuliMoped program öt éve Pintér Sándor belügyminiszter jóvoltából indulhatott el – mondta köszöntőjében Hudák Pál. – Először az ország öt megyéjében tették lehetővé az ingyenes jogosítványszerzést. Békés megyében nagyon sikeres a program, minden diák, aki elkezdte a képzést, sikeresen be is fejezte azt. 

 

sebestény józsefnek rengeteget segítettek az oktatók

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A rendőr ezredes kiemelte, hogy egyúttal a többi közlekedő iránt is felelősséget kell tanúsítaniuk a frissen jogosítványt szerzett diákoknak. Nyéki Zsolt oktató szerint dicséretet érdemelnek a gyerekek, mert mindannyian a legjobb tudásukat nyújtották.

A köszöntők után egy megható pillanatnak is tanúi lehettek a rendezvény résztvevői: az iskola oktatói Sebestény Józseftől emléklapot vehettek át az elvégzett munkáért. A fiú története azért különleges, mert születése után balesetet szenvedett, amelyben megsérült a bal csuklója, így első pillantásra nem tartották alkalmasnak a motorvezetésre. A küzdeni akarás és Nyéki Zsolték segítsége azonban győzött, így a rendezvényen ő is átvehette vezetői engedélyét.

Az ünnepség végén minden jelenlévő megkapta a jogosítványát.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)