Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Belépő a paradicsomba

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2017. június 12. 12:30
Belépő a paradicsomba
DEAC–Gyulai Amazonok 7–5 (2–4)

Az NB I.-es bajnokság rájátszásának második mérkőzésén a Gyulai Amazonok csapata a DEAC együtteséhez utazott június 10-én. Molnár Zoltánné gárdája idegenben akarta kicsavarni debreceni ellenfele kezéből az első osztályba szóló belépőjét.

____Eredeti-19023570_1640869635955713_81142073_o.jpg

Az NB I.-es játékosok és szurkolóik

Forás: Gyulai Amazonok

Gyulai Amazonok: Csontos Zsanett, Fülöp Diána, Perjési Rita, Pilán Tímea, Balogh Noémi. Cserék: Bálint Rebeka, Kurai Nikolett, Szilágyi Zsanett, Németh Viktória és Erdélyi Angéla. Vezetőedző Molnár Zoltánné.

A fürdővárosi csapat nem egyedül utazott a cívisvárosba, hiszen csaknem száz szurkoló kísérte el a visszavágó mérkőzésre. A gyulai lányok magabiztosan kezdték a mérkőzést, és rengeteg helyzetet alakítottak ki a hazai csapat kapuja előtt. Mégis a debreceni együttes szerezte meg a vezetést, szinte a semmiből, azonban ugyanabban a percben Erdélyi Angéla remek lövését a vendéglátók kapusa sem tudta hárítani (1–1).

Nem sokkal később Pilán Tímea egyéni akciójának köszönhetően landolt a labda debreceniek hálójában, majd Urai Bianka lőtte ki a hosszú sarkot (2–2).

A félidő vége előtt Pilánt Tímea újabb gólt szerzett, majd Bálint Rebeka szemfüles góljával már kettővel vezettek Molnár Zoltánné lányai (2–4).

A második játékrészben sokkal motiváltabb egyetemi csapat lépett a pályára, aminek meg is lett az eredménye, hiszen Katona Barbara, majd Dancs Rebeka is bevette Csontos Zsanett kapuját (4–4).

A fordulatos mérkőzésen hamar megérkezett a válasz, amikor Balogh Noémi cselezte ki védőjét, így újra a vendégeknél volt a vezetés (4–5).

A küzdelem hevében érkezett egy kisebb gyulai rövidzárlat, amikor egy perc leforgása alatt három gólt szerzett a cívisvárosi együttes, beállítva a 7–5-ös végeredményt.

A Gyulai Amazonok futsalcsapat a hazai pályán elért 5–1-es győzelem után csupán kétgólos vereséget szenvedett a Debreceni AC ellen, így több rúgott góllal ők jutottak fel a legfelső osztályba.

Gólszerzők: Pilán Tímea (2), Bálint Rebeka, Balogh Noémi és Erdélyi Angéla.

– Nagyon jó hírverője volt a mai mérkőzés a női futsalnak. Köszönjük a csaknem száz szurkolónknak, hogy elkísért minket erre a nagyon fontos mérkőzésre. Fordulatos volt az egész párharc, az történt, amire számítottunk: a Debrecen nyílt sisakos játékkal lépett pályára ellenünk. A lányok végig uralták a játékot, magabiztosan léptünk pályára, hiszen jókora előnnyel érkezhettünk az osztályozóra. Ettől függetlenül kár az utolsó két perc rövidzárlatért, mert anélkül reálisabb eredmény születhetett volna. Nagyon boldog az egész klub, hogy jövőre az NB I.-ben szerepelhet csapatunk, amire az utóbbi évek során megértek a lányok – mondta elégedetten Molnár Zoltánné vezetőedző.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)