Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Száraz és meleg lesz a péntek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2017. június 01. 18:00
Száraz és meleg lesz a péntek
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti

Pénteken a nyugat-európai anticiklon peremére kerülünk, és egyre szárazabb levegő áramlik majd be a Kárpát-medence térségébe. Front nincs, és egyelőre nem is lesz.

Estig a Dunántúl nyugati és déli részein, valamint a Dél-Alföldön még előfordulhat helyenként zápor, néhol zivatar, de szinte mindenütt kiderül az ég. Éjszaka már az előbb említett helyeken sem várható számottevő csapadék.

Pénteken az ország északkeleti felén (kb. a Győr-Békéscsaba vonaltól északkeletre) derült, vagy legfeljebb gyengén fátyolfelhős lesz az ég. Ettől a vonaltól délnyugatra is többórás napsütésre számíthatunk a gomoly- és fátyolfelhők mellett, és a Dunántúl délnyugati részein elszórtan zápor, néhol zivatar is kialakulhat. Utóbbiakat lokálisan nagyobb mennyiségű csapadék is kísérheti.

Az északnyugati, északi szél estére mindenütt mérséklődik, éjszaka és pénteken már jellemzően mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szeszélyes területi eloszlásban 6 és 17 fok között várható. A 10 fok alatti értékek az Északi-középhegység területén és az Észak-Alföldön fordulhatnak elő, a 15 fok fölöttiek pedig a városokban, a hegyekben és délnyugaton.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 27 és 31 fok között alakul.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)