Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Egészséges városok küldöttei tanácskoztak Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2017. május 19. 10:30
Egészséges városok küldöttei tanácskoztak Gyulán
Városunk egészségfejlesztő programjait dr. Párducz László mutatta be

Az Egészséges Városok Magyarországi Szövetségének képviselői tanácskoztak a gyulai városháza ovális termében május 18-án. Az eseményre  Baja, Pécs, Sopron, Szolnok és Kaposvár helyi szakemberei jöttek el.

az eseményen hat város képviselői tanácsköztak

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Az esemény kezdetén dr. Görgényi Ernő polgármester üdvözölte a megjelenteket, aki köszöntőjében kiemelte, hogy Gyula város alapítója volt a társulásnak, amely a városvezető szerint nem csupán egy tagság, hanem az önkormányzat küldetése is, hiszen az egészség megőrzés és a prevenció érdekében támogatnak minden olyan kezdeményezést, amely konkrét tettekben nyilvánul meg.

Mint megtudtuk, az Egészséges Városok Magyarországi Szövetsége 1992-ben alakult meg tíz tagvárossal és azzal a céllal, hogy felhívja a városok döntéshozóinak figyelmét az egészség megőrzésének fontosságára.

A program közgyűléssel folytatódott, amelyen ezúttal pénzügyi természetű előterjesztésekről tárgyaltak a jelenlévők. A pénzügyi kimutatás, a mérleg és az éves beszámoló elfogadása után Gyula városának egészségfejlesztő és egészségmegőrző programjait ismertette dr. Párducz László.

Előadásából kiderült, hogy a fürdőváros mintegy 31 ezer lakójára 16 ezer 614 méter kerékpárút, három fitneszpark, 2100 méter sétány és öt műfüves futballpálya jut. A városban hat házi gyermekorvosi és három fogorvosi körzet vigyáz a legkisebbekre, és több alapítvány tart prevenciós napokat és kampányszűréseket a helyiek egészsége érdekében. Az előadó bemutatta a helyi kórház egyes osztályait, az Egészségügyi Alapellátási Intézményt és végül a város egészségmegőrzési stratégiáit is. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)