Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Sorokban várakoznak a keleti határsávon, hogy bejöjjenek az országba

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • HÍREK • 2017. április 17. 18:40
Sorokban várakoznak a keleti határsávon, hogy bejöjjenek az országba
Megint mindenki egyszerre utazna át Magyarországon

Sokan érkeztek ma autóval Románia felől Magyarországra, ezért a Békés megyébe belépést engedélyező határállomások kivételével az összes keleti sávon torlódás alakult ki. Néhányan elégedetlenségüknek is hangot adtak.

Akár másfél órát is várakozni kellett és kell ma Magyarország keleti határátkelőinél. A húsvéti vakációról Nyugat-Európába visszautazók elindulása miatt a határrendészet alig győzte a munkát – közölték román hírügynökségi források. 
 
A legzsúfoltabb a nagycsanádi átkelő, ott két óra a várakozási idő. Noha Nagylaknál kilenc sávon fogadták az autókat, hétfő délben már másfél órát várakoztak az utasok az ellenőrző pontoknál. Akadt köztük, aki szóvá tette, hogy bezzeg amikor nagypénteken a román belügyminiszter meglátogatta a nyugati határzónát, kevesebb mint 5 perc alatt be lehetett lépni Romániába – írja a Főtér.ro. Mint ismeretes, a román hatóság akkor közvetetten magyar partnerét tette felelőssé a lassú ügyintézésért.
 
Nagylaknál azért tudják most kilenc sávra terelni a Romániából kilépni szándékozókat, mert Magyarországon kamionstop van érvényben az ünnepek alatt.
 
A Bihar megyei Borsnál félóra a várakozási idő, Székelyhídon 50 perc, a Szatmár megyei Csanálosnál és Peténél 70. A határrendészet a zsúfoltság elkerülése érdekében az összes átkelő használatát javasolja. A Békés megyei határátkelőknél nincs túl nagy forgalom.
Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)