Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vasárnap a rövid ujjú azért még túlzás lenne!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2017. március 11. 17:45
Vasárnap a rövid ujjú azért még túlzás lenne!
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti

Vasárnap sok lesz a felhő, nyugaton hosszabb, keleten rövidebb napos időszakokkal. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 7 és 12 fok között alakul.

Időjárási helyzet Európában

A Skandináv-félsziget déli részétől Németországon át egészen a Pireneusi-félsziget keleti területéig anticiklon alakítja az időjárást. Területén változóan felhős az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor Észak-, Északkelet-Európa, valamint a Balkán-félsziget fölött ciklonok és frontjaik okoznak felhős, több helyen csapadékos időt, többnyire az eső esik, de északkeleten néhol havazás is előfordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi és keleti részén többnyire 0 és 10, nyugati és középső tájain pedig általában 11 és 19 fok között változik. A legmelegebb a Pireneusi-félszigeten van, ahol a kora délutáni órákra 25 és 31 fok közé melegszik fel a levegő. Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé észak felől egy markáns magassági hidegörvény érkezik.
    
Várható időjárás vasárnap estig

Szombaton a felhős területeken is szakadozik a felhőzet, majd a gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütés várható. Egy-egy futó zápor kialakulhat. Késő délutántól, estétől északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és éjszaka helyenként zápor, a hegyekben hózápor előfordulhat. Vasárnap sok lesz a felhő, nyugaton hosszabb, keleten rövidebb napos időszakokkal, elszórtan záporral, a magasabb hegyekben hózáporral. Az északi, északkeleti szél a középső országrész kivételével többfelé megerősödik, szombaton eleinte a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten viharos széllökés is valószínű. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és 4 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 7 és 12 fok között alakul.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)