Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az ország nagy részén túlnyomóan borult, párás, ködös idő várható

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2017. február 16. 15:39
Az ország nagy részén túlnyomóan borult, párás, ködös idő várható
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti

Pénteken többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, hajnalban, reggel elszórtan ónos eső, délután eső várható, északkeleten pedig havazás, ónos eső valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de péntek délután több helyen megélénkül az északnyugati szél. 

Időjárási helyzet Európában

Kontinensünk északnyugati, északi részén ciklonok örvénylenek, emiatt arrafelé többnyire erősen felhős vagy borult az ég, és szórványosan fordul elő eső, a Skandináv-félsziget keleti területén havazás. Szintén ciklon okoz borult időt a Kelet-európai-síkság keleti részén, ott is többfelé havazik. Ugyanakkor Közép- és Dél-Európában, valamint Kelet-Európa nyugati vidékén anticiklon helyezkedik el. Területén általában kevés a felhő, sokat süt a nap, helyenként azonban borult, párás, néhol tartósan ködös az idő. A borult tájakon ónos szitálás, szitálás, hószállingózás is előfordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk keleti részén többnyire -10 és -3, az északi és középső tájakon -1 és +10 fok között változik. A legenyhébb idő Nyugat-, Délnyugat-Európában van, ahol a kora délutáni órákra 13 és 19 fok közé melegszik fel a levegő, sőt Dél-Spanyolországban 20 fokot is mérnek. Péntek estig a Kárpát-medence időjárását eleinte a fent említett anticiklon alakítja, majd gyenge hidegfront érkezik.
    
Várható időjárás az ország területén péntek estig

Az ország nagy részén túlnyomóan borult, párás, néhol tartósan ködös idő várható, ugyanakkor a Dunántúlon, valamint a keleti határvidéken derült, napos területek is lesznek. Éjszaka a derült tájakon köd képződik, általában borult, párás, ködös idő valószínű, ónos szitálás, hószállingózás bárhol előfordulhat. Pénteken többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, hajnalban, reggel elszórtan ónos eső, délután eső várható, északkeleten pedig havazás, ónos eső valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de péntek délután több helyen megélénkül az északnyugati szél. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és -7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában -1 és +5 fok között várható, de nyugaton 6-7 fok is lehet.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)