Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Pokoli hangulat, pokoli mérkőzés, avagy heroikus búcsú a Magyar Kupától

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2017. január 16. 14:30
Pokoli hangulat, pokoli mérkőzés, avagy heroikus búcsú a Magyar Kupától
Gyulai Amazonok–Szekszárdi FC 2–4 (1–1)

A Magyar Kupában a legjobb négy közé jutásért hazai pályán lépett pályára a Gyulai Amazonok csapata január 15-én a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban. Ellenfelük az NB I. listavezetője, a válogatott játékosokkal teletűzdelt Szekszárd FC gárdája volt.

GYHRCSD_0032.JPG

A GYulai AMazonok itt még borították a papírformát

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Gyulai Amazonok: Papp Laura, Csontos Zsanett, Erdélyi Angéla, Bálint Rebeka, Fülöp Diána, Csalánosi Anada, Szilágyi Zsanett, Kurai Nikolett, Perjési Rita, Balogh Noémi, Pilán Tímea.

Történetükben először masírozhattak volna be az ország legjobb négy csapata közé a fürdővárosi csapat tagjai. Az összecsapást is ennek megfelelően kezdték Molnár Zoltánné tanítványai, hiszen hét perc elteltével Balogh Noémi ugrasztotta talpra a közönséget, amely majd teljesen megtöltötte a tornacsarnokot. A gyulai játékos szemfüles góljával alaposan meglepte nagynevű ellenfelet (1–0).

A mérkőzésnek ebben a szakaszában a remekül felépített hazai gárda mind támadásban, mind védekezésben ellenfele fölé magaslott. Amikor pedig már a védelem is tehetetlen volt, akkor Csontos Zsanett állt a helyzet magaslatán.

A több válogatott játékost is pályán tudó vendégegyüttes azonban rendezte sorait, és az utolsó tíz percre beszorította a gyulai csapatot a kapuja elé. Ebben a periódusban a kitűnő védekezés mellett a hazaiak kapusteljesítménye tartotta játékban az együttest. Az utolsó hét percben szinte teljesen védekezésre álltak át a gyulaiak, a vendégcsapat tagjai pedig lőpróbát tarthattak a hazai kapu előtt, sikertelenül. Már csak három perc volt hátra a félidőig, amikor a Tolna megyei gárda utat talált a fürdővárosaik kapujába (1–1).

 

____Eredeti-GYHRCSD_0064.JPG

Csontos Zsanett a mérkőzés legjobbjaként állt a posztján

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A gól hatására felgyorsult a Fülöp Diána irányította fürdővárosi együttes, és több ígéretes helyzetet dolgozott ki, csak a befejezés nem sikerül. A félidei döntetlennel a Gyulai Amazonok alaposan felborították a papírformát.

A második félidőt is a házigazda lányok kezdték jobban, ám a kidolgozott helyzet végén nem tudták átvenni a vezetést. A szekszárdiak azonban igen: egy szabadrúgás után labdájuk utat talált Csontos Zsanett kapujába (1–2).

Pár percre még vezérüket is elvesztették a gyulaiak, amikor Fülöp Diána lebicegett a pályáról. A találkozó nehézségére a legjobb példa, hogy mindkét tréner többször is kihasználta időkérést, hogy rendezze sorait, és esetleg taktikát is váltson. A gól után igazi nyílt sisakos küzdelem vette kezdetét, a futsal minden szépségét megcsodálhatták a szurkolók. Ezekben a percekben mindkét együttes tudása legjavát nyújtotta, és elkápráztatta a publikumot.

Már csak nyolc perc volt hátra, amikor Molnár Zoltánné együttese beszorította ellenfelét a saját kapuja elé, majd másfél perccel a meccs vége előtt büntetőhöz jutott a fürdővárosi alakulat. Klasszis teljesítményét megkoronázandó, Csontos Zsanett vágott irgalmatlan nagy gólt a vendégek kapujába (2–2).

Fél perccel később azonban a Szekszárd kapott szabadrúgást, amit biztos lábbal értékesítettek (2–3), majd tíz másodperccel a befejezés előtt be is biztosították a továbbjutást (2–4).

 

____Eredeti-GYHRCSD_0045.JPG

A közönség is kitett magáért 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

– Nagyon jó érzés volt ilyen közönség előtt játszani. Mindig motivál bennünket a jó csapatok elleni játék, most sajnos a végére kihatott a rutintalanságunk – nyilatkozta lapunknak a vezetőedző.

A Gyulai Amazonok játékosai, a vereség ellenére, teljesítményük optimumán játszottak, és bebizonyították, hogy az NB I.-ben is megállnák a helyüket.

 

____Eredeti-GYHRCSD_0018.JPG

A végén kijött a rutinbeli különbség

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)