Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyula a nyolcadik legnépszerűbb szilveszteri úti cél Magyarországon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2016. december 30. 08:30
Gyula a nyolcadik legnépszerűbb szilveszteri úti cél Magyarországon
Az év utolsó napján a sztárfellépők és az extrémebb programok vonzzák a turistákat
A legnépszerűbb szilveszteri úti célok hazai listáján Gyula a nyolcadik helyet foglalja el, megelőzve például Hévizet és Debrecent – derül ki a Pálinkás János, a szallas.hu kreatív vezetőjének sajtóközleményéből. A legnépszerűbb hazai város Budapest, Szeged és Hajdúszoboszló, külföldön pedig a lengyelországi utakat keresik a legtöbben.

a gyulai vár

Fotó: Gyulai Hírlap 

A szallas.hu 2008-ban indult, azóta Magyarország legnépszerűbb szálláskereső és foglaló portálja lett. Öt kontinensen közel százezer hotelből, panzióból és apartamanból választhat az, aki felkeresi az oldalt. 2016-ban a szállásfoglaló oldal Nemzet Bajnoka és a „Ruban d’Honneur: The ELITE Award for Growth Strategy of the Year” (Az év növekedési stratégiájáért járó kiválóság elismerés) díjat kapott.

Pálinkás János közleményből kiderül, hogy hiába fizetünk akár 20%-al is többet a szállásunkért ilyenkor, egyre népszerűbbek a szilveszteri „nyaralások”. Aki villában akar megszállni, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia, ugyanis 40 ezer forint alatt biztosan nem kap szobát, de egy hotelben is 30 ezer forint körüli lehet a végösszeg, egyetlen éjszakára szilveszterkor. A legtöbb foglalás a fővárosból érkezik, de vidékről is vannak szép számmal, így a karácsony utáni időszakban és újév első napján is tumultus lehet az utakon.

Az év végi üdüléseket a szállásadók is egyre komolyabban veszik, ugyanis nagyon kevesen érik be azzal, ha kapnak egy pohár pezsgőt éjfélkor. A legmegszokottabb igény egy sztárfellépő, de olyan rendhagyó dolgokat is találhatunk a szilveszteri programok között, mint a disznóvágás, a pusztai betyárkodás vagy az erdei gyalogtúra. A celebek közül az olyan énekesek, mint Molnár Ferenc Caramel vagy Tóth Vera azok, akik számos vendéget képesek becsalogatni egy szálláshelyre, de a stand-up comedy űzői, mint Janklovics Péter és Benk Dénes is a közönség kedvence lehet – olvasható a szallas.hu közleményében.

Komoróczki Alíz, a Gyulai Turisztikai Nonprofi Kft.ügyvezetője elárulta lapunknak, hogy egy december 16-án végzett felmérés szerint, az idei év vége erősebb a tavalyinál. A Corso Boutique Hotel, a Corvin Hotel és Apartmanok, az Erkel Hotel, az Elizabeth Hotel és a Wellnes Hotel Gyula vettek részt a felmérésben, amely szerint december 24-én 10%-al több volt a foglalásuk, mint 2015-ben, de a szilveszterre is több, mint 90%-os a telítettség. A megvalósult foglalásokról január első hetében készül felmérés.

Az óév búcsúztató programok között a gálavacsorák és a koncertek dominálnak. Többek között Wellnes Hotel Gyula, a Komló Hotel és Fodor Hotel Halászcsárda is zenével kíséri az estét, így fellép például a Souvenir Zenekar és a K. Tóth Szilágyi Együttes. A kültéri programot keresőknek sincs okuk panaszra, ugyanis három helyszínen is lesz utcabál a városban, de a Várfürdő is nyitva tart az év utolsó napján. A bátrabbak a Gyulai Históriák és Aqua Vitae-k nevet viselő kocsmatúrán is részt vehetnek.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)