Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Csáki Dezsőnét köszöntötték 90. születésnapján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2016. december 27. 17:47
Csáki Dezsőnét köszöntötték 90. születésnapján
Juliska néni nem mindennapi választ adott a hosszú élet titkával kapcsolatos kérdésre
____Eredeti-IMG_2170.JPG

csÁki dezsőné családja körében

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Csáki Dezsőnéhez látogatott el a gyulai városvezetés december 27-én. Az idős hölgy családja körében ünnepelte 90. születésnapját, és ajándékait Alt Norbert alpolgármester és dr. Varga Erzsébet tortával, virágcsokorral és ünnepi emléklappal egészítette ki.

Julika néni 1926. december 25-én született Hódmezővásárhelyen. Édesapja hentes, édesanyja háztartásbeli volt. Ketten voltak testvérek, gyermekkorukat is Hódmezővásárhelyen töltötték. A ma már nyugdíjas hölgy Szegeden végezte el az óvónőképzőt, majd Szegváron, Szentesen és Hódmezővásárhelyen dolgozott óvónőként.

Harminc évesen, 1956-ban ment férjhez a születésnapos, aki azt mondja: a férjével eltöltött évekre emlékszik a legszívesebben. Ma Julika néni két lányunokával és egy fiú dédunokával büszkélkedhet, akik nagyon fontosak számára.

Mint megtudtuk: az ünnepelt fiatal korában református lánykörbe járt, szeretett hímezni, horgolni, mostanában a napjai leginkább rádióhallhatással telnek.

Arra, hogy mi a hosszú élet titka, az ünnepelt tréfásan így válaszolt: – A férjem 104 éves koráig élt, szerintem tőle kaphattam el ezt a hosszú életet. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)