Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elvis él, és nagyon boldog karácsonyt kíván!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Erdei-Kovács Zsolt • MAGAZIN • 2016. december 13. 19:20
Elvis él, és nagyon boldog karácsonyt kíván!
Fergeteges rock & roll partyval zárul december 17-én a Kultur Cafe Klub rendezvénysorozat
A gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központ december 17-én fergeteges rock & roll partyval zárja a Kultur Cafe Klub elnevezésű rendezvény idei szériáját. A lemezeket Balog István Cooper pörgeti, Szilágyi Gábor pedig szakértő segítséggel támogatja a szerény tánctudással rendelkező, ámde ambiciózus érdeklődőket. Valódi csemege is várja az Elvis rajongókat, hiszen mintegy kísérőként a történelmi fürdővárosban első alkalommal lesz látható az ország egyik legnagyobb Elvis-relikvia-kiállítása.
____Eredeti-elvis.jpg

Elvis, a Király 

 

– Jelentjük, a Kultur Cafe Klub első köre igencsak sikeresen vette az akadályt, hiszen az eddigi öt alkalommal több mint 3 000 kultúrára, lazulásra vágyó vendégünk volt. Mint Kiss János ötletgazda, rendezvényszervező kifejtette, méltó módon szeretnék befejezni az első menetet, de már készül a következő kör is, ami a 2017-es év februárjában, márciusában lesz majd kellőképpen aktuális.

Az estről, a táncos mulatságról szólva Balog István, alias Cooper elmondta: szombaton este, éjszaka a rongylábú profik és a lelkes műkedvelők is megtalálhatják a számításukat, hiszen Szilágyi Gábor tánctanár szakértő módon segíti majd azokat, akik ezt feltétlenül igénylik. A talpalávalót bakelitlemezekről szolgáltatják, s a repertoárban a klasszikus kedvencek mellett a legfrissebb címek is helyet kapnak.

Mint fogalmazott, ezt a fajta pörgést mintegy hat évvel ezelőtt kezdték el, s a fesztelen hangulat megteremtése mellett leginkább arra fókuszálnak, hogy kimondottan táncolható zenéket tegyenek fel. A lényeg, hogy párban és csoportosan, egy kupacban táncolható muzsikák szerepeljenek a kínálatban, a legfontosabb kitétel pedig, hogy a klasszikus diszkó vonulat náluk felejtős – húzta alá.

Az estet kiegészítő (vagy inkább teljessé tevő) Elvis-kiállításról tudható, hogy igazi relikviák, különlegességek lesznek láthatók. Balog István példaként hozta, hogy egy 24 karátos, arannyal bevont CD is a tárgyak között szerepel, csakúgy, mint jó pár eredeti plakát, bakelitlemez és könyv, azonban egyéb érdekességekkel is készülnek. Mint mosolygósan fogalmazott: a tárlatot Szilágyi Gábor szervezte, aki talán a valaha volt legnagyobb Elvis Presley-rajongó.

Szóval a lényeg: ROCK & ROLL PARTY a Kultur Cafe Klub legénységével, BALOG ISTVÁN és SZILÁGYI GÁBOR tánctanárokkal, valamint ELVIS PRESLEY szellemével! 2016. december 17. (szombat) 20 óra, gyulai művelődési központ. Belépő:700 Ft/fő, ami megváltható a helyszínen, a rendezvény napján 18 óra 30 perctől.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)