Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Dobra Andrást köszöntötték 90. születésnapján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2016. december 09. 23:10
Dobra Andrást köszöntötték 90. születésnapján
Bandi bácsi szerint a hosszú élet titka a sok munka
Nem lepett meg senkit Dobra András a hosszú élet titkával 90. születésnapján. Bandi bácsi úgy gondolja, ahogy sokan mások: a munka tartja életben az embert évtizedeken át, emellett szeretni kell mindenkit, és a testünket nagy becsben tartani.
____Eredeti-alap.jpg

Dobra Andrást A Galamb utcai idősek otthonában köszöntötte a városvezetés

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Bizonyára megtette mindezeket a fitt és jókedvű öregúr, aki december 9-én tartotta születésnapját a gyulai Galamb utcai idősek otthonában, ahol a helyi városvezetés köszöntötte őt. Dr. Görgényi Ernő polgármester és Becsyné dr. Szabó Márta címzetes főjegyző tortával, virággal és ünnepi emléklappal kedveskedtek a születésnaposnak. 

Bandi bácsi Gyulaváriban született. Szülei uradalmi cselédek voltak, később pedig mezőgazdasági munkások lettek. Hatan voltak testvérek, és mindannyian már gyermekkorukban megismerkedtek a munka világával. 

Feleségét, Zsuzsika nénit már gyermekkorában is ismerte, de a katonaságban töltött évek alatt eltávolodott szülővárosától és az ismerősöktől, csak látogatóba járt haza. Időközben megnősült, a házasságából két gyermeke született. Az élet úgy alakult, hogy Bandi bácsi később mégis visszatért gyökereihez. Hazaköltözését követően újra találkozott Zsuzsika nénivel, és később házasságot kötöttek. Bandi bácsinak ma két lánya, hat unokája és hat dédunokája van.

Mint kiderült, az ünnepelt mintegy 25 éve él feleségével a helyi idősek otthonában, ahol rendszerint keresztrejtvényfejtéssel és olvasással múlatja az időt. Mindezeken túl a televíziót is szívesen nézik, és sokat beszélgetnek a negyed évszázada otthonunknak tartott intézményben. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)