Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Lilába és rózsaszínbe öltöztették idén Gyula óriás adventi koszorúját

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.MAGAZIN • 2016. november 26. 20:30
Lilába és rózsaszínbe öltöztették idén Gyula óriás adventi koszorúját
A Japánkert Barátok Köre Egyesület tagjai három óra alatt készítették el a fenyőépítményt
____Eredeti-netre_21.jpg

Így készült a koszorú 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Elkészült az óriás adventi koszorú Gyula belvárosában, az első gyertya fényei a hagyományoknak megfelelően a vasárnapi adventi ünnepségen gyúlnak ki.

A Japánkert Barátok Köre Egyesület hetedik alkalommal építette meg a hatalmas koszorút a Kossuth téri körforgalomnál. Bartóki László, a szervezet elnöke a helyszínen elmondta: a díszek idén is megújultak, a színvilág azonban nem változott: tavalyhoz hasonlóan lilába és rózsaszínbe öltöztették a fenyőépítményt.  

– Ezúttal ajándékdobozokkal díszítettük a koszorút. A fenyőágakat, ahogy eddig mindig, egyesületünk egyik tagja, Varga Ferenc ajánlotta fel – avatta be lapunkat a részletekbe az elnök.

Mint megtudtuk, a koszorú elkészítése három órát vett igénybe, az előkészületek azonban ennél tovább tartottak. A munkából szinte valamennyi egyesületi tag kivette a részét.  

– Minden évben arra törekszünk, hogy olyan koszorúval ajándékozzuk meg a várost, amely az itt élőknek, az ide látogatóknak és nekünk is tetszik. A visszajelzésekből úgy tűnik, sokaknak szerzünk örömöt azzal, hogy felöltöztetjük a település főterét – fogalmazott Bartóki László.

Arról is beszámolt, hogy a jelenleg több mint harminc tagot számláló szervezet két év múlva ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját. Az egyesület arra készül, hogy a jubileum alkalmából Gyulára hozza a nemzetközi bonszaikiállítást.

Az elnök azt is elmondta: a tervek szerint januárban interaktív bonszaibemutatót szerveznek, ahol Papp Sándor tart előadást arról, hogyan lehet formára metszett fákat nevelni. 

 

____Eredeti-netre_33.jpg

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)