Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyászol a kézilabda-társadalom

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2016. november 23. 15:00
Gyászol a kézilabda-társadalom
Angyalka a nagy harcban elfáradt, és örökre megpihent
____Eredeti-horvath_niki.jpg

Horváth Nikolett 

Fotó: Gyulai Hírlap 

November 18-án este 17 éves korában elhunyt Horváth Nikolett, a „kézilabda angyalkája”. A Gyulasport NKft. és az 5. sz. általános és sportiskola révén búcsúzunk a fiatal irányítótól.

Horváth Nikolett a gyulai 5. sz. általános és sportiskolában ismerkedett meg a sportolás szépségeivel. Testnevelő tanárai – Bacsa Edina és Majorné Horváth Izabella – korán felfigyeltek az ügyes kislányra, akiben felismerték a jövő játékosát. Nyolc éven keresztül erősítette a Gyulasport sportiskolájának csapatait, korosztályának egyik legkiválóbbjaként. Családi tragédiái, édesapja súlyos balesete és édesanyja korai halála sem tántorította el szeretett sportjától, a kézilabdától.

Niki 2005-től 2013-ig járt hozzánk, s a nyolc év alatt számtalan sportversenyen szerzett dicsőséget magának és iskolájának. Így nem csoda, hogy nemcsak az iskola, de Békés megye „Jó tanuló, jó sportoló” címét is birtokolta – olvasható az 5. sz. általános és sportiskola visszaemlékezésében.

A nyolcadik osztály elvégzése után lett a Dunaújvárosi Rudas Közgazdasági Szakközépiskola tanulója, s ezzel együtt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatának irányítója. Itt olyan kezek segítették tovább karrierjét, mint Radulovics Bojana volt válogatott kézilabdázó.

Édesanyja 2014-ben bekövetkezett halála után pár hónappal súlyos betegséget diagnosztizáltak nála. Az orvosok gerincvelő-megnagyobbodást találtak, ami sajnos nyomta a környéken található idegeket, és a fiatal kézilabdázó lány deréktól lefelé lebénult. Nikit Debrecenben megműtötték, ahol sugárterápiás kezelést is kapott. Ám ekkor, 2016. november 18-án este szervezete feladta a súlyos betegséggel folytatott hősies küzdelmét. Angyalka a nagy harcban elfáradt, és örökre megpihent.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)