Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Újabb állomásához érkezett a gyulai út- és járdafelújítási program

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2016. július 22. 14:30
Újabb állomásához érkezett a gyulai út- és járdafelújítási program
Idén negyvenegy helyszínen zajlanak munkálatok
____Eredeti-alap__11_.jpg

Dr. Görgényi Ernő a Kassai utcai felújítás helyszínén tartott sajtótájékoztatót 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

A gyulai képviselő-testület és az egyéni körzettel rendelkező képviselők döntése alapján egy út- és járdaépítési program van folyamatban idén városunkban. Az ehhez kapcsolódó munkálatokról adott helyzetjelentést július 22-én dr. Görgényi Ernő polgármester a felújítások helyszínén.

Mint megtudtuk: ebben az évben a korábbi évi fejlesztésekre építve 41 helyen zajlanak felújítások, jelenleg a polgármester választókerületében található Kassai utcában és környékén.

– A fogadóóráimon a körzet lakosai jeleztek a járdák rossz állapotával kapcsolatban, a helyzetet évről évre igyekszünk orvosolni, mindig a rendelkezésre álló forrásokhoz igazodva. Idén a Kassai utca mellett a Deák téren tudunk új betonjárdát építeni, emellett a Kassai és a Wesselényi utca, valamint a Szent István utca és Temesvári út találkozásánál újítanak fel járdaszakaszokat, melyek összköltsége mintegy 6 és fél millió forint – részletezte a polgármester.

A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy az összes közül a Kassai utcán megvalósuló felújítás a legköltségesebb, ahol mindkét oldalon járda épül 496 négyzetméteren. A Deák téren 290 négyzetméteres járdaszakaszt alakítanak ki, a Temesvári út és a Kassai utca találkozásánál lévő lépcsőfeljárót pedig felújítják.

A város összes választókörzetének egyenként 8 millió forint áll rendelkezésére a felújításokra, ami idén összesen 80 millió forintot jelent. A helyi képviselők kompetenciája az, hogy eldöntsék, hogy a rendelkezésre álló keretből milyen beruházások valósuljanak meg.

A polgármester hozzátette: a járdahálózattal kapcsolatos munkálatok a vége felé járnak, a Kassai utca egyik fele már készen van, és a második felén zajló munkálatok is előrehaladott állapotban vannak.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)