Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - I. Gyulai Extrém Hétvége – Az országban egyedülálló sporthétvégét szerveznek Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • SPORT • 2015. szeptember 21. 09:00
I. Gyulai Extrém Hétvége – Az országban egyedülálló sporthétvégét szerveznek Gyulán
Egy extrém hétvégére gyúr a Gyulai Motoros Racing Team, a GoKart Ring Gyula, a salakmotoros Gyulai Speedway Club és a helyi kerékpárosklubok
Összefogott a Gyulai Motoros Racing Team, a GoKart Ring Gyula, a salakmotoros Gyulai Speedway Club és a helyi kerékpárosklubok, hogy október 3-án és 4-én megrendezzék az I. Gyulai Extrém Hétvégét. A Gyulai Hírlapnak Gyepes Mihály ötletgazda, a Gyulai Motoros Racing Team vezetője elmondta, a kezdeményezés célja, hogy a turisztikai főszezon után egy olyan, az országban egyedülálló sporthétvégét szervezzenek, amelyhez minden adott városunkban: Gyulán van salakmotor-, gokart- és motokrosszpálya is, valamint egy jó kerékpáros társaság és nem utolsósorban több nagyon jó kerékpárszerviz is.
____Eredeti-motokrossz_osz.JPG

képünk egy korábbi motokrosszversenyen készült gyulaváriban

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs

A négy sportot központba állító sporthétvége október 3-án, szombaton délelőtt egy gokartversennyel indul a békéscsabai út melletti gokartpályán, ahol a gokartosok, a salakmotorosok, a mountain bike-osok és motokrosszosok csapata is rajthoz áll. Aznap kora délután a salakmotorpályán egy nyílt edzéssel folyatódik a program, amelyen a hazai neves salakmotorosok és a gyulai régi amatőrök is részt vesznek. A szervezett edzések során lesznek futamok is, és a depóban mindenki testközelből megszemlélheti a vasakat, sőt, fel is ülhetnek a motorokra. Szombaton mindkét sportesemény díjtalanul látogatható.

Október 4-e, vasárnap a kerékpárosokról és a motokrosszról szól: reggel 9 órától indul a motokrosszedzés a gyulavári motokrosszpályán, majd 10 órakor elrajtol a mountain bike futam. A biciklisek versenye a krosszpályáról indul, majd egy erdős, gátoldalas 30–60 km-es gátszakaszon folytatódik.

Évek óta hagyomány, hogy a motorosok Lénárd Géza társuk emlékére egy tiszteletkört tesznek a pályán. A déli megemlékezés után kezdődik a motoros Kelet kupasorozat zárófordulója, amely két futamból áll. A neves motorosokat is felsorakoztató megmérettetés után pedig indulhat a Gyula bajnoka elnevezésű show-futam, amelyben az amatőr motorosok sorsolt helyről indulhatnak. A vasárnapi belépő 1000 forint.

– Az I. Gyulai Extrém Hétvége egy kis küzdés, egy kis sport, egy kis kikapcsolódás. Idén négy sportból áll, ám jövőre bővítenénk más odaillő sporttal is, mondjuk egy terepfutó versennyel, iron men jelleggel a motokrosszpályán. A jövőben az sem lenne rossz, ha a külvárosi pályákon túl a városközpontban is zajlanának versenyek – fejtette ki a lapunknak Gyepes Mihály.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)