Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulai diák nyerte az országos vasútüzemi szakmai versenyt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Kasza Ágnes • HÍREK • 2015. június 09. 14:30
Gyulai diák nyerte az országos vasútüzemi szakmai versenyt
Kasoly Bence Levente személyszállítási ügyintézőként első helyezést ért el a megmérettetésen
____Eredeti-Kasoly_Bence.jpg

Kasoly Bence Levente egy V43-as mozdonyban

Fotó: Gyulai Hírlap

Az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) döntőjét a kecskeméti Műszaki Szakképző Iskolában rendezték meg, a megmérettetésen az újszászi Rózsa Imre Középiskolát három tanuló, két vasútforgalmi szolgálattevő és egy személyszállítási ügyintéző képviselte.

Az elődöntőben – amelyet még márciusban Budapesten rendeztek meg – személyszállítási ügyintézőnk, a gyulai Kasoly Bence Levente az 1. helyezést érte el, de másik két tanulónk is az első 10 között volt, így mindannyian bekerültek a döntőbe. A versenytársak is az ország különböző vasútüzemi OKJ-s szakképzést folytató iskoláiból (Budapest, Győr, Dombóvár, Szeged, Záhony, Miskolc) kerültek ki.

Az elődöntőben mindenki a saját szakmájából oldott meg írásbeli feladatokat, a döntőben viszont sokkal keményebb megmérettetés volt. Itt mindenki kapott személyszállítási, személypénztári és forgalmi feladatokat is, melyeket a második nap délutánján szóbeli megmérettetés követett.

A döntő napján izgalommal vártuk az eredményhirdetés végét, és kolléganőnk telefonhívását. Végre megcsörrent a készülék, és elhangzott a várva várt mondat: Kasoly Bence Levente megnyerte az országos versenyt!

Azonban forgalmi szolgálattevő tanulóink sem szégyenkezhettek. Pandur József 5. helyezést, Ézsiás Beatrix 6. helyezést ért el, ami igen előkelő országos szinten. Dicséret illeti őket azért is, mert az elődöntős 7. és 10. helyezésükön jelentősen javítottak. Jutalmul a tárgyi ajándékok mellett teljes OKJ vizsgamentességben részesültek.

Kasoly Bence egyedüli személyszállítási ügyintézőként vett részt 9 fő forgalmi szolgálattevő mellett. Már a döntőbe is első helyezettként került be, és elsőségét mindvégig megőrizte. Teljesítményéért jelentős pénz- és tárgyjutalomban részesült a vasút különböző szakágaitól. Mindemellett teljes vizsgamentességet kapott, vagyis OKJ-s szakmai bizonyítványába jeles eredmény kerül be. A MÁV-START Zrt. ezen felül kitüntető jutalomban részesítette: Bence megkapta a belföldi személypénztári és a fedélzeti jegyértékesítői szakvizsgákat is. Ezzel elérte, hogy akár azonnal is munkába állhat a két munkakör valamelyikében.

Mivel lakóhelye Gyulán van, jelenlegi terve, hogy Békéscsaba telepállomáson fedélzeti jegyértékesítőként áll szolgálatba, majd a KTI-s forgalmi vizsgát megszerezve mint vezető jegyvizsgáló folytatja tovább tevékenységét, közben tovább képezve magát.

Gratulálunk Bencének kimagasló teljesítményéért, szorgalmáért és kitartásáért. Méltán lehet rá büszke iskolánk, településünk és nem utolsó sorban lakóhelye, Gyula. Felkészítő tanárait is megilleti az elismerés, akik a tanítási órákon túl, a szabadidejük terhére foglalkoztak vele – Jenes Ferenc (forgalom) Kasza Ágnes (személyszállítás, személypénztár), Muzslainé Raj Bernadett (gyakorlati oktató).

Minden jelenlegi és leendő tanulónknak hasonló sikereket kívánok, mint amellyel Kasoly Bence is büszkélkedhet.

Kasza Ágnes
tanár, az újszászi Rózsa Imre Középiskola és Kollégium szakmai munkaközösség-vezetője

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)