Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elsöprő hazai győzelem született a IV. Gyula-napi stafétán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Cs. É. • HÍREK • 2015. április 14. 17:00
Elsöprő hazai győzelem született a IV. Gyula-napi stafétán
Történelmi, turisztikai, kulturális és testmozgásos feladatokban bővelkedő versenyben mérkőztek egymással a csapatok
____Eredeti-GYHRCSD_053.JPG

a IV. Gyula-napi stafétán

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Halmozott ünnepnapok jegyében indult, és szerteágazó ismereteket igénylő feladatok megoldásával telt a IV. Vidám Gyula-napi Staféta Játék április 11-én a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban. A staféta játékot rendszerint április első felében, a naptárban a Gyula névnaphoz közeli időpontban rendezik meg. A verseny hagyománya idén különös jelentőséggel bírt, hisz az egykori tisztségnévből átalakult keresztnévnek ezúttal tiszteletbeli viselője is lett.

A megmérettetésen felsorakozott egyenpólós, egyencsákós és egyenfejkendős lelkes csapatokon kívül a Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub néhány képviselője, na és persze a lelkes szurkolótábor is jelen volt.

Dr. Görgényi Ernő polgármester Gyula Város Önkormányzata nevében köszöntötte az egybegyűlteket, és megnyitó beszédében elmondta, néhány évvel ezelőtt két kezdeményezést indítottak el: egyik - a Gyulai Staféta - egy olyan játékos vetélkedő volt, melynek célja, hogy a versenyzők szórakozva és tanulva osszák meg egymással ismereteiket városukról és egyéb kulturális kérdésekről; a másik pedig, hogy a kulturális testvérvárosok szorosabbra fűzhessék egymással kapcsolataikat. Hiszen – mint mondta - ezek a kapcsolatok mit sem érnek, ha csak a városvezetések találkoznak egymással, így azonban civil nyugdíjas szervezetek szintjén is tovább erősödnek ezek a kapcsolatok. Gyula városa Nagyszalontával, Debrecennel és Balatonfüreddel ápol testvérvárosi kapcsolatot. Mivel a mostani rendezvény a költészet napjához közel esett, a városvezető zárásként – a nagyszalontai csapatok iránti tisztelete jeleként - stílszerűen Arany János Epilógus című versének három strófájával nyitotta meg a versenyt.

A Gyulai Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete nevében Csonka György elnök mondott köszöntőt, amiben – immár a közeli Gyula névnap aktualitását megragadva – a versenyt lebonyolító Bagyinkszki Zoltánt ezennel tiszteletbeli Gyulává avatta.

Ezt követően egymást érték az ünnepi köszöntések, immár a csapatok részéről is. Először az egyik gyulai csapat nevében hangzott el egy vers, majd a B-Szektor csapat játékosa, Majzik Ilona debreceni író, költő olvasta fel a Gyula-nap alkalmából városunk számára írt verseit, de a felsorakozott nyolc csapat mindegyike kivette részét az egyéni- és a csoportos üdvözlő versek és dalok előadásából. Természetesen a szervezők sem maradtak hálátlanok, hiszen – a játékhoz illően – az a szerencsés, aki a széke alatt jelölést talált, egy pár gyulai kolbásszal lett gazdagabb.

____Eredeti-GYHRCSD_015.JPG

A Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub bemutatója

Mielőtt a megmérettetés valóban megkezdődött volna, a Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub tagjai tartottak rövid, ám annál látványosabb bemutatót, majd a tényleges stafétaverseny is elindult. A Törökzugi Törökverők (Gyula), a Tűzkakas (Gyula), a Tíz a Vízen (Gyula), a B-Szektor (Debrecen), a Szivárvány (Debrecen), az Aranycsapat (Nagyszalonta), a Toldi utódai (Nagyszalonta), valamint a Pulykakakas (Debrecen) csapatai megannyi rafinált feladat megoldására vállalkozott, a rendelkezésükre álló időben pedig az árgus szemű zsűri figyelt a feladatok szabályos megoldására.

A zsűri tagjai közt ezúttal Dolozim Emese, a Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona vezetője, Csonka György, a Gyulai Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete elnöke, a Gyulai Polgármesteri Hivatal képviseletében Szabó Zsolt volt, és az az Erdődi Ferenc Vilmos is, akinek nemrégiben Arany a hóban című verse épp Nagyszalontán érdemelte ki az Aranytoll Versíró Pályázat fődíját.

A próbatételekben gazdag, ám mindvégig vidám verseny délelőttjén a sportcsarnok mellett Balogh Lajos képviselő főzött gyulai kolbászból gulyás egytálételt, hogy az eredményhirdetést követően a csapatok közösen ünnepelhessék a részvételt. 

A IV. Vidám Gyula-napi Staféta Játék elsöprő gyulai győzelemmel zárult, melynek eredménye a következő:

I.       Törökzugi Törökverők (Gyula) - 85 pont
II.      Tűzkakas (Gyula) - 75 pont
III.     Tíz a Vízen (Gyula) - 74 pont

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)