Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megnyílt a gyulai kormányablak

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2015. január 30. 16:14
Megnyílt a gyulai kormányablak
Németh Lászlóné: célunk, hogy az állampolgárok minél egyszerűbben, gyorsabban, a lakóhelyükhöz legközelebb eső helyen intézhessék ügyeiket
Ünnepélyes keretek között adták át január 30-án a gyulai kormányablakot. A városházán helyet kapó integrált kormányzati ügyfélszolgálat Békés megyében másodikként nyitotta meg kapuit. A kormányablakokban jelenleg mintegy 265 ügy intézésére van lehetőség, és a jövőben tovább bővülhet ezek köre – mondta el az átadón Németh Lászlóné, a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár.
Szalagátvágás a gyulai kormányablak átadóján. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

Dr. Görgényi Ernő polgármester beszédében kiemelte: az irodában korszerű körülmények között, esztétikus környezetben intézhetik ügyeiket az állampolgárok. A városvezető úgy fogalmazott: a kormány és a önkormányzat egyaránt az ügyfelet helyezi a közigazgatás középpontjába.

Az állampolgárok, az ügyfelek érdeke, hogy egyszerűsödjön az ügyintézés – mondta dr. Görgényi Ernő, hozzátéve, hogy a kormány és az önkormányzat is a szolgáltató jelleg erősítésére törekszik.

Németh Lászlóné köszöntőjében kitért rá, hogy a gyulai kormányablak megnyitásának napján, országszerte további 25 új kormányzati ügyfélszolgálatot adnak át.

Az államtitkár emlékeztetett rá: a második Orbán-kormány még 2011-ben döntött arról, hogy bevezeti az egyablakos ügyintézési rendszert. Akkor 29 kormányablak kezdte meg működését, jelenleg pedig mintegy száz modern, egységes arculatú és szolgáltatást kínáló iroda várja az ügyfeleket az országban. Németh Lászlóné hozzáfűzte, év végére a tervek szerint 280-ra emelkedhet a kormányablakok száma.

– Célunk, hogy az állampolgárok minél egyszerűbben, gyorsabban, a lakóhelyükhöz legközelebb eső helyen intézhessék ügyeiket – hangsúlyozta. Mint fogalmazott, egyre nagyobb az érdeklődés a sokoldalú ügyfélszolgálatok iránt, az elmúlt évben 1,8 millió állampolgár több mint 2 millió ügyintézést kezdeményezett a kormányablakoknál.

Németh Lászlóné arról is beszélt: a kormányzat célkitűzése, hogy megteremtse a lehetőséget a széles körű internetes ügyintézésre.

Gajda Róbert Békés megyei kormánymegbízott úgy fogalmazott: Magyarország csak akkor lehet versenyképes és sikeres, ha a közigatása is az. Mint kifejtette, olyan közigazgatásra van szükség, amely átlátható, gyors, költséghatékony, szolgáltató és nem túlméretezett.

A kormánymegbízott elmondta: a megyében október végéig további nyolc településen nyílik kormányablak, a járási székhelyek mellett Tótkomlóson és Dévaványán is integrált kormányzati ügyfélszolgálat működik majd.

Gajda Róbert kiemelte: a jövőben „bürokráciacsökkentő csomagot” vezetnének be.

Dr. Gulyás Imre, a Gyulai Járási Hivatal vezetője elmondta: a beruházás több mint 40 millió forintba került, a teljes körűen akadálymentesített irodában összesen 13 munkaállomás működik majd.

Gyulán az ügyfelek 21 ügykörben, szociális, építési és okmányügyekben, családjogi kérdésekben kérhetnek tájékoztatást, információnyújtást. A kérelmek továbbítása 141 ügykörben zajlik, és további 81 ügykörben, elsősorban az okmányirodában intézhető ügyekben folyik ügyintézés. Az állampolgárok emellett olyan kiegészítő szolgáltatásokat is igénybe vehetnek, mint az ügyfélkapunyitás és az informatikai segítségnyújtás.

A kormányablak hétfőn 7–17 óráig és csütörtökön 8-18 óráig hosszított nyitva tartással várja az ügyfeleket, a többi napon 8–12 óráig tart nyitva.

      

Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)