
Az árakat tekintve igen változatos a felhozatal őrölt paprikából, kilónként akár 800 forint árkülönbség is előfordulhat a piaci standok kínálata között. Mindez azzal is összefügg, hogy a termelők közül többen már túl vannak az áremelésen, néhányan azonban még kivárnak, és olyan árussal is beszéltünk, aki később sem akarja drágábban kínálni portékáját.
A kofák elmondták, rendszerint a téli idő beálltával nő meg a kereslet az őrlemény iránt. Arról, hogy milyen az igazán jó fűszerpaprika, megoszlottak a vélemények. Az árusok többsége úgy véli, a megfelelő íz és az olajtartalom miatt a paprikamagot is bele kell darálni az őrleménybe – akkor is, ha az némileg világosabbá teszi a színét. A helyes aránnyal kapcsolatban eltértek a vélemények, az egyik termelő szerint a kiváló minőséghez legalább a magok 30%-ára szükség van.
A csemegepaprika kilója 3000–3600, a csípősé 3000–3800 forintba került.


























