Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Rekordszámú kutya-gazda páros áll rajthoz Gyulán, az országos kutyás ügyességi versenyen

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2014. április 15. 14:00
Rekordszámú kutya-gazda páros áll rajthoz Gyulán, az országos kutyás ügyességi versenyen
Alt Sándor: Magyarország legjobb agilitysei mérik össze tudásukat hétvégén
Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő

Rekordszámú nevezés érkezett a XVIII. Medivid Agility Kupára és IX. Paragility Kupára – jelentette be Alt Sándor, a versenyt szervező Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub elnöke a városházán tartott sajtótájékoztatón. Hazánk leghosszabban tartó agility-versenysorozatát április 19–20. között rendezik meg a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban. Az országos kutyás ügyességi versenyen az esélyegyenlőség jegyében ép és sérült versenyzők is részt vesznek.

A rendezvény fővédnöke, dr. Görgényi Ernő hangsúlyozta: a húsvétkor Gyulán pihenő vendégek garantáltan nem fognak unatkozni, hiszen az országos kutyás ügyességi verseny mellett a gyulai pálinkafesztivált is a hétvégén rendezik meg.

A polgármester kiemelte: az ország egyetlen vidéki, fedett pályás agilityversenye méltán népszerű a versenyzők körében. A városvezető szerint a gyulai programkínálatot gazdagító rendezvény jelentősége turisztikai szempontból sem elhanyagolható, hiszen számos vendéget vonz a városba.

Alt Sándor elmondta: az országban egyedüliként rendeznek versenyt mozgássérült versenyzőknek paragility kategóriában. A tornacsarnokban több mint kétszáz kutya-gazda páros áll rajthoz, közülük hat team paragility kategóriában indul el a versenyen. Az ebek méretük szerint három, teljesítményosztályuk szerint négy kategóriában szerepelhetnek, az ötödik kategória a paragility.

– Magyarország legjobb agilitysei mérik össze tudásukat hétvégén – fejtette ki az elnök, majd azt is elmondta, hogy a kutyák csak állatorvosi vizsgálat után vehetnek részt a versenyen. Mint megtudtuk, a csapatnevezéseket szombaton 10 óráig lehet leadni.

A díjmentesen látogatható rendezvény április 19-én, szombaton reggel 8.30-kor ünnepélyes megnyitóval kezdődik. A megjelenteket dr. Görgényi Ernő köszönti, majd Seregi Zoltán, a Jókai Színház rendezője nyitja meg a versenyt. A Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klubot Hargitayné Kolozsi Beatrix, Krasznai Ágnes, Baráth Orsolya, dr. Csanálosi Enikő, Illyés Enikő, dr. Fazekas Ilona, Szabó Márton, Ale Patrícia, valamint tiszteletbeli tagként Mányik Richárd képviseli a két kupán.   

Alt Sándor arról is szót ejtett, hogy a rendezvényt a Nemzeti Együttműködési Alap és a gyulai önkormányzat mellett több gyulai cég is támogatja. 

      

Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)