
Keddenként egy, vasárnaponként két standnál is beszerezhetik az ínyencek a sütéshez-főzéshez szükséges fűszernövényeket a gyulai piacon. Ottjártunkkor lestyánt, metélőpetrezselymet, curryt, citromfüvet, édesköményt, majoránnát, bors- és fodormentát, borsikafüvet, rozmaringot, zsályát, babérlevelet, levendulát, valamint többféle oregánót, kakukkfüvet és snidlinget is kínáltak a vásárlóknak.
Az árustól megtudtuk: a fűszernövények három-négy éve – a televíziós főzőműsorok hatására – váltak igazán népszerűvé a vevők körében. A fűszernövények szezonja márciustól májusig tart, de a piacon akár a nyári hónapokban is megvásárolhatjuk azokat. A termelő szerint érdemes a növényeket kiültetni, hiszen a szabadban jobban fejlődnek, mint a lakásban.
A babérlevél és a bazsalikom kivételével az összes fűszernövény jól tűri a hideget, így a kertben is átteleltethető. A babérlevél 500 forintba kerül, a többi palántát 300 forintért kínálták a standon.




























