Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A mazsolakukorica kilója 1000 forintba kerül a gyulai piacon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2014. február 21. 09:00
A mazsolakukorica kilója 1000 forintba kerül a gyulai piacon
A ma már kevéssé ismert szárított kukoricaféleségből elődeink tápláló ételt készítettek
Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő

Még mindig több standnál árulnak a gyulai piacon bokros mogyorót és pattogatni való kukoricát. Egyetlen helyen egy ma már kevesek által ismert szárított kukoricaféleségre is rábukkantunk.

A pattogatni való kukoricánál nagyobb szemű mazsolakukorica nem más, mint a csemegekukorica szárított változata – tudtuk meg az árustól. Ínséges időben elődeink a szárított kukoricaszemeket enyhén sós vízben megfőzték, majd mákkal vagy dióval összekeverve, megcukrozva fogyasztották. A mazsolakukorica ismeretlenségét jelzi, hogy eddig még senki nem vásárolt belőle. Akik kedvet kaptak hozzá, hogy elkészítsék és megkóstolják a mákos különlegességet, fél kilogramm mazsolakukoricát 500 forintért szerezhetnek be.

A pattogatni való kukoricából fél kilogramm 350 forintba kerül. A sárga kukoricaszemeket lábasban, fedő alatt – kevés zsiradékkal vagy a nélkül – is könnyedén kipattogathatjuk. A bokros mogyoróból negyed kilogrammot törve 650–700 forintért, illetve 350–400 forintért is megvásárolhatunk.  

   

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)