Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megkötötték a kivitelezési szerződéseket a Kisdelta árvízi szükségtározó korszerűsítésére

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2014. január 03. 15:00
Megkötötték a kivitelezési szerződéseket a Kisdelta árvízi szükségtározó korszerűsítésére
Kopcsák András: A 100%-os támogatású projekt a tervek szerint 2015. május 30-ig valósul meg
A Kisdelta árvízi szükségtározó Gyula és Sarkad között. Forrás: KÖR-KÖVIZIG

Megvalósítás küszöbén áll a Kisdelta árvízi szükségtározó korszerűsítése, megkötötték a kivitelezési szerződéseket – tájékoztatta a Gyulai Hírlapot Kopcsák András projektmenedzser. Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság sikerrel nyújtott be pályázatot, és nyert támogatást az Állami tulajdonú árvízvédelmi fejlesztések elnevezésű pályázati konstrukciójában, amelynek célja az 1996-1999. években megépített Kisdelta árvízi szükségtározó jelenlegi, robbantásos technológiával megnyitható létesítményének korszerűsítése.

A projektben eddig az alábbi tevékenységek történtek meg. A támogatási szerződés aláírása után szerződéseket kötöttünk az EDR készülékek beszerzésére, a rézsűkaszáló és traktor beszerzésére és a lőszermentesítésre. Megkötötték a megbízási szerződéseket a PR tevékenység és a FIDIC mérnöki tevékenység végzésére. 2012 tavaszán beszereztük a rézsűkaszálót, a traktort és EDR készülékeket. A lőszermentesítés munkák befejeződtek. A FIDIC mérnöki szerződéskötést követően a mérnök részéről megkezdődött a tervek felülvizsgálata és 2013. december 16-án megköttetett a kivitelezői szerződés is – tudatta lapunkkal Kopcsák András.

Ezután következnek a kivitelezés főbb munkái. Megvalósul a meglévő megnyitási hely korszerűsítése egy olyan árvízbeeresztő műtárgy kialakításával, mely által biztosítottá válik a tározó szabályozott, gyors és biztonságos töltése, a tározó megnyitásához szükséges időelőny lecsökken és a túltöltődés veszélye megszűnik. Megépítésre kerül a vízvisszavezető műtárgy. Kiépítik a Fehér-Körös jobb oldali töltésfejlesztéssel együtt a műtárgyak megközelítését szolgáló szilárd burkolatú út. Ultrahangos vízhozammérő hely épül a megnyitási helynél, illetve megvalósul az üzemirányítási központ  - az Itceéri gátőrház – rekonstrukciója is.

A 100%-os támogatású projekt, mintegy 4 milliárd 200 millió forint összegű második fordulója a tervek szerint 2015. május 30-ig valósul meg.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)