Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hét országból érkezett delegáció Gyulára a Comenius-program keretében

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2013. november 19. 13:20
Hét országból érkezett delegáció Gyulára a Comenius-program keretében
Erdélyi Lajosné: egymás megismerése jobb megértést és békét hozhat
Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva

Cseh, lengyel, török, holland, portugál, román és észt delegáció érkezett Gyulára, a Dürer Albert Általános Iskolába a Comernius- program keretében. Az Európai Unió által támogatott projekt célja, hogy a különböző kultúrák és szokások megismerésével közelebb kerüljenek egymáshoz a résztvevők, általuk a résztvevő országok. A kultúrák megismerése pedig hozzásegít a nemzeteket a békéhez.

A projekt koordinátora Hakan Yilmaz Törökországból azzal a reménnyel érkezett, hogy a betekintést nyerhet az országok szokásaiba, a résztvevők átgondolják a projektelemeket és a következő két év programját is áttekintik.

- A Comenius-projekthez az Európai Uniótól kapunk támogatást. Jelenleg hét ország képviselői vannak jelen, 22 tanárt és 2 diákot látunk vendégül. Az elmúlt évek programjainak a tapasztalatai azt mutatják, hogy az egymás megismerése jobb megértést és békét hozhat – mondta el a Gyulai Hírlapnak Erdélyi Lajosné projektvezető.

A delegációt az általános iskola tornatermében zászlólengetéssel fogadták a diákok és a negyedikesek táncbemutatóval kedveskedtek a vendégeknek. A magyar vendégszeretetet jelképező ajándékot – kenyeret és sót - két népviseletbe öltözött gyermek adta át, melyet a vendégek nagy szeretettel fogadtak. A delegáció tagjai itt tartózkodásuk során megismerkednek Gyula város nevezetességeivel. A szervezők bíznak benne, hogy sikerül olyan tartalommal megtölteni a programot, hogy a résztvevők a későbbiekben magánemberként is visszatérnek.

 

Hakan Yilmaz. Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)